VEMOCO, dispozitivul pe care orice sofer ar trebui sa-l detina

VEMOCO, dispozitivul pe care orice sofer ar trebui sa-l detina
  • Senzor impact – apeleaza un numar in caz de incident
  • Comportament sofer – calificativ in procente
  • Diagnoza de la distanta – toate erorile din Data Trouble Code
Distribuie pe Facebook

VEMOCO este un dispozitiv care, intr-o tara ideala, ar fi prezent pe orice automobil. Este de dimensiunea unei brichete si se monteaza direct pe portul OBD-II, fiind complet invizibil pasagerilor. Odata instalat, te poti conecta la el cu ajutorul unui telefon sau direct online, de la calculator, pentru a vedea o multime de caracteristici ale masinii tale. De ce este asa de util?

Stii in permanenta unde iti este masina si cum e condusa

Cu dispozitivul instalat in mufa OBD-II a masinii, port ce il au mai toate autoturismele fabricate dupa 1996, acesta incepe sa functioneze. Principala trasatura este senzorul GPS si cardul SIM, doua sisteme ce comunica in permanenta cu serverele VEMOCO. La informatie are acces posesorul dispozitivului care nu trebuie decat sa isi instaleze aplicatia VEMOCO pe telefon, tableta sau pe calculator si poate accesa informatiile transmise de dispozitivul din masina.

Cea mai importanta trasatura este localizarea masinii, dar si inregistrarea comportamentului soferului la volan. Din aplicatia VEMOCO, poti afla unde este masina oriunde in Europa, daca la volanul sau este altcineva sau ai imprumutat masina, dar la fel de bine poti sa vezi si cum conduce acesta: daca accelereaza prea brusc, daca franeaza agresiv si asa mai departe. In mod ideal, aceasta trasatura de monitorizare a comportamentului poate fi utilizata chiar de sofer pentru a sti cum sa-si imbunatateasca stilul de condus in vederea unui consum redus de carburant.

VEMOCOVEMOCO

Micul dispozitiv montat pe masina monitorizeaza accelerarea brusca, franarea aspra si o serie de alti parametri de ruta, precum si pe baza semnalului GPS este capabil sa inregistreze orice viteza excesiva; cu ajutorul acestor date, un algoritm complex calculeaza indicele Vemoco, care este o valoare procentuala. Condusul calm poate imbunatati aceasta cifra si in acelasi timp, poate reduce consumul de combustibil si uzarea vehiculului. Informatiile despre miscare completeaza datele furnizate de catre sistemul electronic al vehiculului si al computerului de bord, pe care abonatul il poate monitoriza pe web sau printr-o aplicatie mobila.

Apelare automata in caz de accident

Inca din acest an, mai toti producatorii de automobile sunt obligati sa instaleze pe masinile vandute in UE un sistem de apelare automata a serviciilor de urgenta in caz de accident. Chiar daca modele produse pana acum nu vor avea obligativitatea de a avea asa ceva pe masina, VEMOCO poate face ca acest serviciu sa fie la indemana oricui. Senzorul simte daca s-a produs un accident si apeleaza automat numarul 112, oferindu-le date despre locatia masinii. O trasatura foarte utila daca ne gandim ca Romania este fruntasa la numarul de accidente produse la nivel european. Mai ales daca ne gandim ca inca sunt in tara multe sosele fara iluminare, pe care, daca cineva are un accident grav si iese de pe suprafata carosabila pe timp de noapte, are 0 sanse sa fie gasit in timp util pentru a-i fi salvata viata in caz de accident grav.

VEMOCOVEMOCO

Conectat mereu cu masina ta

Orice posesor de dispozitiv VEMOCO este abonat la sistemul de comunicare. Abonatul are acces in aplicatie direct de pe telefon sau de la orice calculator, dupa ce intra in aplicatia cu acelasi nume si introduce userul si parola. Aici, poti vedea informatii despre localizarea masinii, comportamentul soferului, detalii despre consum, despre distantele parcurse, despre starea tehnica a masinii, daca sunt eventuale erori la bord si multe alte informatii cu ajutorul carora orice sofer isi poate imbunatati serios comportamentul la volan pentru un plus de siguranta si o mai buna eficienta a consumului de carburant.

Spre deosebire de alte sisteme de monitorizare on-board, VEMOCO face transmiterea datelor GPS in timp real. Adica stii mereu, la fiecare 30 de secunde, unde este localizarea masinii. Orice traseu poate fi inregistrat, la fel si orice oprire, franare si acceleratie brusca.

Datele sunt transferate catre serverele VEMOCO prin reteaua de telefonie mobila. Cu toate acestea, costurile de transfer pentru acest lucru sunt deja incluse in pretul abonamentului lunar, chiar daca serviciul este utilizat in strainatate. Aplicatiile gratuite de monitorizare a datelor pot fi descarcate pe dispozitivele iOS si Android.

Sistem ideal pentru flote si vehicule de companie

Nu de putine ori s-a intamplat ca unii angajati ai companiilor care detin autoturisme sa se comporte mai agresiv cu niste masini care nu le apartin. Sau, mai rau, sa profite de carburantul pe care il au la dispozitie si sa-l fure sau sa-l consume inutil, mergand cu viteza excesiva. Cat despre diferite "calatorii" in scopuri personale fara ca managementul firmei sa fie instiintat, auzim in fiecare zi. Cu alte cuvinte, un astfel de dispozitiv VEMOCO este ideal pentru firmele cu automobile.

Nu conteaza daca e vorba de curieri, agenti de vanzari, distribuitori sau soferi de persoane. Din pacate, pentru ca traim in Romania, trebuie sa amintim si de factorul negativ, adica abuzul celor cu o masina de serviciu. Odata instalat un astfel de sistem in masina, conducerea companiei sau managerul de flota poate urmari cu exactitate locatia fiecarei masini, comportamentul celui de la volan, numarul de kilometri ce poate fi comparat cu banii cheltuiti pe carburant si ruta automobilului pentru ultimele 30 de zile. De acum, cu ajutorul acestui sistem, pierderile cu carburantul si intretinerea masinii pot deveni istorie.

Pentru mai multe detalii intra pe: vemoco.com/ro

Distribuie pe Facebook
mai multe