Viitoarea generatie de Chevrolet Camaro ar putea avea motoare in 4 cilindri

Viitoarea generatie de Chevrolet Camaro ar putea avea motoare in 4 cilindri
Daca inca de la aparitia primelor masini de tip "muscle-car", acestea aveau in dotare motoare V8, se pare ca normele de poluare si-au bagat coada si in acest segment. Unul dintre cele mai cunoscute modele de sportiva americana este fara indoiala Camaro. Incepand cu generatia urmatoarea insa, Chevrolet Camaro va fi un Muscle-Car cu motor... 4 cilindri in linie.
Distribuie pe Facebook

Acum o scurta perioada de vreme, cei de la Ford anuntau ca modelul lor sport, celebrul Mustang, va avea ca si motorizare de pornire un propulsor turbo, cu 4 cilindri. Ca sa nu ramana mai prejos, iata ca si cei de la General Motors au anuntat acelasi lucru, pentru gama Camaro.

Din cauza normelor de poluare care se inaspresc chiar si in Statele Unite, unde de altfel este si cea mai mare piata pentru vehicule electrice si hibride, Chevrolet isi va dota viitoarea generatie de Camaro, pentru varianta cea mai ieftina, cu un motor 2.0 litri Turbo ce va produce in jur de 280 de cp. Probabil ca acesta va fi luat de la Cadillac XTS.

Desi motorul mic si economic pe benzina va fi in modelele de baza, versiunile mai potente se vor bucura in continuare si de motoare V6, dar si V8, asa cum ii sta bine unui bolid american clasic. Primele detalii, imagini cat si filme cu noua generatie de Camaro, le vom vedea cel mai probabil anul viitor. Insa urmatoarea generatie va fi pusa in vanzare oficial, abia in 2014.


Distribuie pe Facebook
mai multe