Volvo vrea sa lanseze pana in 2020 masina fara sofer

Volvo vrea sa lanseze pana in 2020 masina fara sofer
Volvo vrea scape de ghinionul care il urmareste de ani buni. Producatorul auto suedez, care continua sa mearga pe pierdere, spera ca pana in 2020 sa dea lovitura si sa lanseze pe piata o masina care nu va avea nevoie de sofer.
Distribuie pe Facebook
Masina care se va conduce singura va oferi pasagerilor conditii de maxima siguranta. "Viziunea noastra este ca, in anul 2020, nimeni sa nu fie omorat sau ranit daca este intr-un Volvo", a declarat Anders Eugensson, director pentru afaceri cu statul in cadrul Volvo.
Cei de la Volvo se bazeaza pe faptul ca, in viitor, va creste cererea pentru functia de pilot automat la automobile, dar si pe dezvoltarea unor tehnologii ce vor elimina erorile de condus.
"Ingredientul cheie" in cazul acestui proiect, spune producatorul suedez, este echiparea vehiculelor cu internet wireless, cu ajutorul caruia masinile dintr-o anumita portiune de drum pot comunica rapid si isi pot adapta miscarile in functie de trafic si comportamentul celorlalti soferi.
Proiectul a intrat in dezvoltare in urma cu sapte ani si a primit finantare partiala din partea Uniunii Europene.

Primul lot de masini autonome va fi lansat in 2014. Principalul inconveninent este ca viteza maxima atinsa cu functia pilot automat activata va fi de 50 km/h.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 3 Decembrie 2012