Vrem si noi! Garaje goale inchiriate strainilor ca sa mestereasca la masina

Vrem si noi! Garaje goale inchiriate strainilor ca sa mestereasca la masina
Cunosti sistemul Airbnb? Oamenii isi inchiriaza o camera sau un apartament oamenilor straini care platesc pentru asta, dar nu vor sa stea la un hotel obisnuit. Cam acelasi lucru incepe sa se intampla si cu garajele oamenilor: cine are un garaj gol il poate inchiria cuiva care vrea sa lucreze la masina.
Distribuie pe Facebook

Romania este o tara plina de blocuri si 99% din oameni nu detin un garaj acoperit pentru masina personala. Dar este inca o tara in care soferii doresc sa faca unele lucrari de intretinere cu mana lor, in loc sa dea bani la service. Nici problemele pe care le-au avut atelierele auto de-a lungul timpului nu ajuta, deoarece se obisnuia sa se fure piese si sa ti se monteze piese vechi, se obisnuia incasarea banilor pentru servicii inexistente si asa mai departe.

Dar daca tu te pricepi si vrei sa faci intretinerea singur la masina, ce posibilitati ai? Nu exista, din pacate, ateliere care sa-ti ofere contracost un elevator si scule, asa ca faci un schimb de placute unde apuci, de exemplu, in spatele blocului. Dar daca vine Politia Locala, iti va da amenda, deoarece nu e voie sa faci lucrari de reparatie pe locurile de parcare publice.

Din fericire, in Statele Unite, cineva s-a gandit la o solutie numita Garage Time. Prin aceasta platforma, detinatorii de ateliere auto, service-uri si garaje private pot lista perioadele in care locurile sunt libere, astfel incat oricine le poate inchiria. Adica daca un atelier auto vrea sa faca bani extra, in afara orelor de lucru cu publicul, poate inchiria elevatoarele pasionatilor care au diverse lucrari de facut. Sau daca tu ai un garaj pentru masina gol, de ce sa nu-l inchiriezi cuiva care vrea sa mestereasca ceva la masina?

Speram ca in curand va exista asa ceva si la noi. Adica locuri pe care le poti inchiria cateva ore, cat sa-ti faci singur intretinerea la masina, dupa ce ai cumparat piesele online, aceasta fiind cea mai sigura si mai facila metoda. Cum ti se pare ideea?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 31 Ianuarie 2018