Zvon: Toyota se gandeste sa dezvolte o masina care leviteaza

Zvon: Toyota se gandeste sa dezvolte o masina care leviteaza
  • Masina ar putea merge deasupra solului cu cativa centimetri
  • Oficialii Toyota nu au confirmat nimic momentan
  • Un automobil zburator ar consuma mai putin decat unul pe roti
Distribuie pe Facebook

Dupa ce Volkswagen ne-a aratat un clip din viitor in care realizeaza o masina zburatoare, japonezii de la Toyota se pare ca vor sa treaca direct la fapte reale. Si anume, sa dezvolte un automobil care leviteaza.

Acum cativa ani, nemtii de la Volkswagen ne-au aratat in filmuletul de mai jos cum poate arata un vehicul din viitor care leviteaza deasupra asfaltului. Insa mai departe de un simplu film virtual cu un produs al viitorului, Volkswagen nu a facut nimic. In schimb, japonezii de la Toyota vor sa inceapa explorarea acestui domeniu necunoscut si sa lanseze pe piata cat mai curand o masina de tip hovercraft.

Conform unei publicatii straine, producatorul japonez "investigheaza posibilitatea de a realiza automobile capabile sa leviteze deasupra soselei, astfel incat sa fie mai eficiente". Adica sa faca niste automobile fara roti, ci care sa mearga pe o perna de aer, fara sa intre in contact cu asfaltul. Astfel, fara sa mai existe o forta de frecare, automobilele ar putea sa consume mult mai putin carburant. Cat despre alte aspecte, precum aderenta si franarea... nu se stie nimic.

E clar ca un vehicul de acest gen consuma mai putin, cel putin teoretic. Insa mai trebuie asigurata si propulsia, dar si sisteme de franare. Iar acest lucru momentan este rezervat trenurilor de mare viteza din continentul asiatic ce functioneaza levitand deasupra unui camp magnetic. Cu soselele stau insa ceva mai complicat lucrurile. Insa e clar ca nu discutam de lucruri imposibile, pentru ca avem deja automobile care se transforma in avioane, iar un vehicul zburator este de sute de ori convocat in filmele SF. Iar masinile care vor functiona fara roti sunt deja studiate si fara indoiala ca vor exista.

Revenind cu picioarele pe pamant, Toyota nu a confirmat acest lucru. Zvonul porneste in urma unui interviu realizat cu Huroyoshi Yoshiki, managerul grupului administrativ Toyota din Statele Unite, care a refuzat sa dea mai multe detalii despre acest aspect. Insa de obicei, orice zvon are si un sambure de adevar. Iar Toyota are toate mijloacele pentru a deveni un pionier in acest domeniu.

Pana atunci insa, e cale lunga. Dar putem vedea tehnologia Toyota incepand de sambata, in cursa de anduranta de la Le Mans, in care prototipurile japoneze sunt favorite sa castige celebra cursa de 24 de ore.

Distribuie pe Facebook
mai multe