Bravo! Romanii ocupa podiumuri in campionate internationale de karting!

Bravo! Romanii ocupa podiumuri in campionate internationale de karting!
Daca fotbalistii echipei nationale ne fac de ras si joaca sotron in loc de fotbal, iata ca tinerii piloti de karting ridica drapelul Romaniei pe cele mai inalte pozitii ale podiumurilor din competitiile internationale de karting. In week-end-ul 26 - 27 Martie, s-a desfasurat pe circuitul 7 Laghi - Castelletto di Branduzzo, Italia, a doua etapa a WSK Master Series.
Distribuie pe Facebook

7 piloti romani au luat startul la aceasta etapa, cei mai numerosi fiind la clasa MINI. Dionisios Marcu, Petrut Florescu, Andrei Vajda, Alexandra Marinescu si Mihai Handa, au avut alaturi, juniorii Mihnea Stefan si Andrei Atanasiu.

Cum ne-am obisnuit, clasa MINI, a fost dominata de pilotii romani, in finala clasificandu-se din pacate doar doi, Denis si Petrut.

Daca Denis a "omorat" spectacolul in heat-urile de calificare, Petrut s-a ridicat si el la nivelul pe care il asteptam, inca de anul trecut.

In grila de start a finalei, Denis si-a adjudecat prima pozitie, Petrut plecand din a treia linie, de pe pozitia a sasea. Cei mai buni piloti ai clasei MINI, de pe toate continentele, sperau, la treapta cea mai inalta a podiumului. Nu a fost sa fie asa, cei doi romani, spulberand orice sansa pentru primele locuri. Daca Denis a plecat foarte bine la start, Petrut a avut ceva de furca in ascensiunea spre primele locuri. Dupa numai trei tururi, se afla pe pozitia a treia. Cel care i-a dat oarecum batai de cap, a fost pilotul producatorului CRG, spaniolul Eliseo Martinez, aflat pe pozitia a doua, la mare distant insa de sportivul nostru, Denis. O cursa tactica excelenta facuta de Petrut, care si-a studiat adversarul timp de 4 tururi, a dus la ocuparea pozitiei a doua, acesta devansandu-si adversarul direct, chiar in ultimul tur. Podium cu doua drapele a Romaniei, cele mai inalte locuri fiind ocupate, de sportivii nostri, Dionisios Marcu si Petrut Florescu.

La clasa juniorilor, KF3, cei doi reprezentanti ai tarii noastre, au mers excellent, ambii reusind calificarea in finala. Plecati de pe pozitiile 17 - Mihnea si 19 - Andrei, ambii, au reusit sat ermine cursa, Mihnea Stefan clasandu-se pe locul 12, Andrei Atanasiu, pastrandu-si pana in final, pozitia ocupata pe grila, 19.

Un week-end excelent pentru sportivii nostri, care confirma inca odata, ascensiunea kartingului romanesc din ultimii ani.

Urmatoarea etapa a WSK - Master Series, se va desfasura in perioada 12 - 15 Mai, pe circuitul Italian, Val Vibrata.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Karting DATA PUBLICĂRII: 29 Martie 2011