Debut incins in CNK Dunlop 2012

Debut incins in CNK Dunlop 2012
Distribuie pe Facebook

Cea de-a treia editie a CNK Dunlop a debutat in primul week-end al lunii mai pe pista bucuresteana de karting din Tunari. Vremea extrem de buna a incins pista in ambele zile ale competitiei, ploaia anuntata nefacandu-si deloc simtita prezenta. Atmosfera de start si emotiile concurentilor au intregit tabloul unei competitii din ce in ce mai populare in care 59 de piloti au luat startul la opt clase: PUFO, MINI, KID KART, KF3, KZ2, KF2, N100 ICA si ROTAX.

Clasa cea mai animata a etapei a fost KZ2, clasa regina a competitiilor de karting. 19 participanti au luat startul in aceasta clasa, facand dificila plecarea de pe grila de start si dand emotii celor aflati pe marginea pistei de concurs. Puterea motoarelor si ambitia pilotilor de a iesi invingatori au fost totusi pe deplin stapanite, pilotii plecand fara incidente de la start. Dupa 10 tururi de pista dominate de forta pilotilor care si-au spus numele si in sezonul precedent, victoria la clasa KZ2 a fost adjudecata de pilotul italian Compagnoni Nazareno cu un timp de 0.57.82. Podiumul clasei a fost completat de Vlad Leah si Stefan Demeny, doi piloti talentati care si-au fructificat pe deplin avantajele in absenta unuia din favoritii sezonului trecut, italianul Paolo Gagliardini.

La clasa cu cei mai tineri participanti, KID Kart, s-a impus Andrei Tatar cu un timp de numai 1.28.53, devansandu-i pe Stefan Manolache si Andrei Craciun, care au urcat pe locurile doi si respectiv trei ale podiumului clasei. Cel mai mic participant al sezonului trecut, Mihai Temian, a luat startul si in 2012, dar nu din aceeasi postura. La aceasta etapa, privilegiul celui mai tanar participant in CNK Dunlop 2012 ii revine lui Remus Mihnea Tudorancea, un pilot in varsta de numai 4 ani.

La clasa PUFO, surpriza etapei a constituit-o Matei Stoian, care dupa o evolutie buna pe toate cele 10 tururi de pista, reuseste sa il devanseze pe Bota Marco, unul din favoritii sezonului precedent. La clasa PUFO, pe locul trei a venit Antonio Popovici, care a reusit sa castige duelul cu Serban Naghen, Theodor Nicoara si Tudor Chiorean.

Clasa MINI a fost dominata de pilotul CRG, Eduard Anton, care s-a impus in fata principalilor sai urmaritori Daniel Vonica si Cosmin Condrea, obtinand victoria clasei cu 1 minut si 5,61 secunde. Daniel Vonica a obtinut insa maximum de puncte la clasa ROTAX, unde i-a devansat pe Radu Marcu si Monica Demeny. Clasele KF2 si KF3 au fost dominate de Gal Teodor si respectiv Bianca Anton. Aceste doua clase se disting prin participarea feminina de exceptie, pe langa victoria decisiva de la KF3, locurile doi si trei la KF2 fiind rezervate tot sexului frumos, prin Alexandra Baldovin si Diana Vilsan.

Victoria la clasa National 100 ICA i-a revenit lui Leo Denes, care s-a impus in fata lui Mihai Dudasu si Balazs Bokor.
Urmatoarea etapa a CNK Dunlop 2012 va avea loc pe aceeasi pista bucuresteana in perioada 2-3 iunie 2012. A treia editie a CNK Dunlop va avea 6 etape, dintre care 4 la Bucuresti, una la Arad si una la Bacau, toate in organizarea directa FRAS. DUNLOP premiaza si in acest an performanta oferind la fiecare etapa un set de pneuri primilor trei clasati la KZ2 si MINI, precum si ocupantului locului I la clasele N-100, KF3, KF2 si Rotax.
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Debut incins in CNK Dunlop 2012
mai multe
Publicat în categoria: Karting DATA PUBLICĂRII: 8 Mai 2012