Romania participa intr-una din cele mai importante competitii de karting de nivel mondial

Romania participa intr-una din cele mai importante competitii de karting de nivel mondial
Daca ieri anuntam participare romaneasca in cadrul concursului din Franta 24H Mans, iata acum o veste la fel de buna. Nu mai putin de 7 sportivi din Romania vor participa la prima etapa din campionatul World Series Karting - Master Series, o competitie internationala, in cadrul careia speram sa avem rezultate pozitive. Felicitari participantilor romani si mult succes in aceasta importanta competitie!
Distribuie pe Facebook

In perioada 26-29 August, pe Circuitul International Castelnuovo Berardenga de langa Siena, Italia, se va desfasura prima etapa a Campionatului World Series Karting - Master Series, competitie rezervata claselor de concurs MINI, KF3, KF2 si KZ2. Este prima etapa din cele trei programate anul acesta, urmatoarele disputandu-se tot in Italia, pe circuitele Val Vibrata ( 23 - 26 septembrie ) si 7 Laghi ( 07 - 10 Octombrie ).

Pe frumosul circuit de langa Siena, in lungime de 1037 metri, se vor alinia la start, 221 piloti de pe 4 continente si 33 de tari, Romania fiind reprezentata de 7 sportivi.

La clasa MINI, printre cei 70 de sportivi se afla si:
Dionisios MARCU - Sined Motor Sport Radauti ( sasiu Top Kart - motor Parilla )
Alexandra MARINESCU - Selena Motor Sport Bacau ( Top Kart - Parilla )
Vajda Andrei Alessandro - pilotul celor de la GO Kart Team Satu Mare, care va pilota pentru echipa italiana AB Motorsport Racing Team ( CRG - Parilla )
Petrut FLORESCU - URBAN Fast Bucuresti ( Top Kart - Parilla )

Andrei ATANASIU - Danny Racing Bucuresti ( Lenzo - LKE )

Ceilalti doi sportivi romani, sunt: la juniori ( KF3 ), Robert VISOIU, pilot roman ce alearga pentru echipa italiana MORSICANI RACING S.A.S., pe un sasiu TONY KART echipat cu motor VORTEX si la seniori ( KF2 - motoare fara cutie de viteze ) Tomi DRAGAN, cu EXPRIT si VORTEX, pilot al Club Karting Bucuresti.

Este cu siguranta, cea mai numeroasa participare romaneasca in kartingul mondial, daca celor mai sus mentionati ii adaugam si pe sportivii ce iau parte in Franta la cursa de 24 de ore.

Speram ca rezultatele obtinute de sportivi nostri sa fie dintre cele mai bune, tinand cont ca Robert VISOIU a castigat prima etapa a WSK - World Series, Tomi DRAGAN deasemenea avand cateva curse foarte bune in Italia, alaturi de cei de la LenzoKart. Nu putem omite deasemenea rezultatele destul de indraznete ale lui Dionisios Marcu si Petrut Florescu in campionatul OPEN MASTER, desfasurat tot in Italia. Interesanta de urmarit este deasemenea si evolutia lui Andrei Vajda, micul pilot satmarean, fiind unul din protagonistii campionatului intern.

Sambata se vor desfasura antrenamentele libere si heat-urile de calificare, duminica avand loc prefinalele, urmate de finalele celor patru clase. Desfasurarea acestei competitii, poate fi urmarita live, pe site-urile:

http://www.wskarting.it/livetime.asp
http://www.stopandgo.tv/

Distribuie pe Facebook
mai multe