Un Kart cu motor Boeing de drona militara poate fi al tau la pret de Logan!

Un Kart cu motor Boeing de drona militara poate fi al tau la pret de Logan!
  • Motorul este folosit la dronele militare
  • Pretul este de 10.500 de dolari
  • Viteza maxima a kartului, peste 250 km/h
Distribuie pe Facebook

In lume sunt destui nebuni, mai ales cei din domeniul auto. Cum este si cazul acestui individ din Statele Unite care vinde un kart, adica acel vehicul minuscul cu care alergi pe o pista, dar nu cu un motor obisnuit, ci cu unul... de drona militara.

Un motor Boeing 502-12 este de fapt un motor turbo-propulsor asa cum au si elicopterele. Adica un motor cu reactie care comprima aerul, total diferit fata de unul cu pistoane de masina. Ce sa mai lungim vorba, este un motor de avion. Insa Boeing a realizat aceste motoare compacte pentru folosirea lor in aparate de zbor mai mici, cum ar fi niste elicoptere autonome, drone militare sau barci de viteza. Puterea acestora difera de la un model la altul, insa daca "traducem" in cai putere, este undeva intre 250 si 500 cp.

Kart turbo-jet

Nu stim cati cai putere are acest motor montat pe micul kart, dar cert este ca Boeing nu s-a gandit nicio secunda la a pune turbo-reactorul sau 502-12 pe o masinuta mica de agrement. Ei bine, s-a gandit altcineva, care a facut un kart cu acest motor. Partea buna este ca masinaria aceasta interesanta e de vanzare acum, pe Ebay, la numai 10.500 de dolari. Adica cam cat costa un Logan sau un Duster second-hand.

Kart turbo-jet

Dar ce primesti la banii astia? O masinuta cu care, probabil, vei castiga cam orice cursa de drag-race din Romania. Pentru ca raportul greutate/putere este unul foarte avantajos. Dar aceasta inventie care parca sfideaza legile dinamice are niste dezavantaje: motorul trebuie incalzit si trebuie lasat la o anumita turatie inainte de acceleratia maxima. Dar si cand merge in parametri, trebuie sa te astepti la o acceleratie violenta si la o viteza maxima de peste 250 km/h. Cu un kart!!!

Asadar, daca vrei ceva special, ceva nemaivazut si extrem de rapid, iti recomandam sa cumperi aceasta jucarie. Chiar daca pe o pista clasica de karting este inutila din mai multe motive, unul ar fi "prajitul" celorlalti concurenti, pe un drum drept cu siguranta nu vei avea rival... Anuntul de vanzare poate fi gasit aici, acolo unde proprietarul nu da foarte multe detalii, insa iti poti face o imagine clara despre cel mai extravagant kart de pe piata.

Kart turbo-jet

Kart turbo-jetKart turbo-jet

Kart turbo-jetKart turbo-jetKart turbo-jet

Kart turbo-jet

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Kart turbo-jet
mai multe