1000 de lei amenda daca parchezi masina pe locul platit al vecinului. E corect?

1000 de lei amenda daca parchezi masina pe locul platit al vecinului. E corect?
  • 2500 de lei amenda daca iti repari masina in parcare
  • 500-1000 de lei amenda daca parchezi pe alt loc
  • Proiectul poate fi aprobat saptamana aceasta
Distribuie pe Facebook

Un proiect de lege intrat in dezbatere propune ca soferul ce parcheaza pe un loc de parcare deja atribuit sa achite o amenda cuprinsa intre 500 si 1000 de lei. Cu alte cuvinte, daca parchezi pe locul cuiva, Politia Locala te poate amenda fara probleme.

In prezent, legea spune destul de neclar ca "blocarea accesului in parcaj" este considerata contraventie si poate fi amendata cu 1500-2500 de lei. Pe baza acestei legi, in prezent, cine isi gaseste ocupat locul de parcare poate chema Politia Locala iar acestia sa-l amendeze pe cel care ocupa abuziv locul de parcare. Insa majoritatea acestor amenzi sunt contestate si inculpatul castiga in instanta, deoarece nu este clar ce inseamna blocarea parcajului, daca e vorba de locul de parcare sau de parcarea in sine.

Ca sa fie totul clar si ca soferii amendati sa nu mai scape de amenzi in instanta, un proiect de lege intrat pe ordinea de zi pentru 8 iunie propune ca sa existe un articol clar in lege dedicat celor care parcheaza abuziv. Acestia ar urma sa achite o amenda cuprinsa intre 500 si 1000 de lei daca isi lasa masina pe un loc deja platit de altcineva, fara permisiunea acestuia.

Asadar, daca te duci intr-un loc cu parcari marcate si numerotate, este clar ca locatarii din zona platesc pentru ele. Si nu trebuie sa te risti ca sa parchezi pe un astfel de loc platit, deoarece te poti trezi cu Politia Locala si cu o amenda de toata frumusetea in valoare de 1000 de lei.

Oricum, si daca ai un loc de parcare platit, trebuie sa stii ca nu iti poti face de cap pe el. De exemplu, aceeasi amenda initiala de 1500-2500 de lei o poti primi daca iti repari masina pe acel loc, daca montezi tot felul de dispozitive care sa blocheze accesul altor masini sau diverse indicatoare.

Chiar daca la prima veder noua lege pare buna, nu trebuie sa uitam ca nu sunt suficiente locuri pentru toate masinile din Bucuresti. Atunci, cum ti se pare noua amenda?

Distribuie pe Facebook
mai multe