Amenzile pentru lipsa rovinietei au scazut. Cica...

Amenzile pentru lipsa rovinietei au scazut. Cica...
Daca pana acum, in cazul in care uitai sa-ti faci rovinieta, erai prins de camere, puteai primi acasa chiar si 100 de amenzi pe luna sau mai mult. Insa de acum, soferul poate fi amendat doar o singura data pe luna daca nu are taxa de drum platita.
Distribuie pe Facebook
Amenda pentru lipsa rovinietei s-a micsorat si nici nu mai poate fi aplicata ori de cate ori este prins conducatorul auto fara taxa patita. Conform noii legi, care se aplica de astazi, sanctiunea pentru circulatia fara rovinieta se poate da doar o data pe luna.
Daca pana acum, conducatorii auto prinsi circuland fara rovinieta erau sanctionati cu amenda de 500 - 1.000 de lei (in 48 de ore 250 de lei) plus un tarif de despagubire in valoare de 28 de euro pentru autoturisme, de acum inainte vor plati doar amenda.
Adica in loc de 380 de lei in 48 de ore, soferii vor achita doar 250 de lei.
In caz contrar, in termen de 30 de zile vor scoate din portofel cei 500 de lei. Legea mai are un beneficiu pentru soferi.
Chiar daca sunt prinsi de mai multe ori intr-o luna, ei nu pot fi amendati decat o singura data.
Modificarea legislatiei s-a facut pentru ca au fost semnalate numeroase situatii in care soferii care au plecat la drum fara a-si achita rovinieta s-au trezit cu un teanc de procese-verbale dupa perioade foarte lungi de la data primei contraventii savarsite.
Acum, daca intr-o luna de zile o persoana primeste mai multe amenzi pentru ca a circulat fara sa aiba taxa de drum platita la zi, aceasta va avea obligatia sa plateasca doar prima amenda.

Procesul-verbal de constatare poate fi incheiat chiar si in lipsa contravenientului, insa acesta ii va fi trimis acestuia in cel mult 30 de zile.

Distribuie pe Facebook
mai multe