ATENTIE, SOFERI! De azi se ridica masinile parcate neregulamentar! Cat costa sa o recuperezi?

ATENTIE, SOFERI! De azi se ridica masinile parcate neregulamentar! Cat costa sa o recuperezi?
  • 150 de lei, tariful pentru recuperare
  • 75 de lei, daca masina este pe platforma
  • Soferul plateste si o amenda de 2 puncte
Distribuie pe Facebook

De la 1 aprilie, dupa o perioada de dezbatere publica, a intrat in vigoare hotararea Consiliului Local Sector 4 cu privire la ridicarea masinilor parcate neregulamentar. Cu alte cuvinte, cine parcheaza pe trotuar sau unde este interzis masina, ramane fara ea.

Mai tineti minte vremurile in care tot Bucurestiul era plin de hingheri de automobile care, put si simplu, iti furau masina parcata neregulamentar, dupa care iti cereau 1000 de lei sa o recuperezi? Ei bine, acele vremuri au apus. Pentru ca acum, revine ridicarea masinilor parcate aiurea, dar cu niste conditii si reguli mult mai omenesti.

In Sectorul 4 din capitala, primarul de acolo se pare ca are chef de munca si nu a asteptat o vesnicie ca sa aplice legea. De la 1 aprilie, masinile parcate neregulamentar pot fi ridicate. Oricum, in luna martie, toti soferii care au avut masinile parcate pe trotuare sau in zone unde stationarea este interzisa, au primit in geam instiintari cum ca urmeaza sa primeasca o amenda. Acesta a fost primul pas, iar acum, de la 1 aprilie, cei care nu au inteles mesajul, vor ramane fara masini.

Mai multe platforme inscriptionate cu Sectorul 4 patruleaza si ridica masinile care au parcat aiurea. Acestea sunt depozitate intr-un loc special amenajat din zona de Sud a capitalei.

Interesant de stiut este ca pentru recuperarea masinii ridicate, un sofer plateste 150 de lei tarif unic, cu mult mai mic si de bun simt decat ce costuri erau in trecut. Iar daca ajungi la masina cand aceasta este pe platforma, o poti recupera pentru 75 de lei. In plus, spre deosebire de situatiile trecute, depozitarea este gratuita pentru 2 luni, iar ulterior, se taxeaza cu 15 lei fiecare zi suplimentara.

Soferii trebuie sa mai stie ca, pe langa taxele de mai sus, vor plati si o amenda pentru parcare neregulamentara. Respectiv 2 puncte amenda in cel mai bun caz, daca nu au blocat vreo banda sau un acces, ceea ce inseamna 290 de lei sau 145 de lei in 48 de ore. Asadar, in total, poti sa platesti 295 de lei daca ai parcat aiurea si ti-au luat masina...

ATENTIE! In curand, celelalte sectoare vor aproba aceeasi hotarare, dar cu reguli proprii, pentru ridicarea masinilor parcate neregulamentar in sectoarele respective. Asadar, poate nu strica sa lasam lenea la o parte si sa cautam un loc de parcare legal. Sau, de ce nu, sa incepem sa platim la Primarie taxa pentru un loc de parcare la domiciliu.

Distribuie pe Facebook
mai multe