Bonus la plata amenzii: reducerea punctelor de penalizare si a perioadei de suspendare a permisului

Bonus la plata amenzii: reducerea punctelor de penalizare si a perioadei de suspendare a permisului
  • Punctele de penalizare, injumatatite
  • Perioada de suspendare, redusa la jumatate
Distribuie pe Facebook

Ca sa-ti demonstreze ca nu sunt niste capcauni, politistii se pregatesc de niste surprize. Cum ar fi daca, dupa ce primesti amenda si ti se ia permisul, daca achiti jumatate in termen de 48 de ore, sa primesti reducerea la jumate a punctelor de penalizare si injumatatirea perioadei de suspendare a permisului?

Ca sa stimuleze o colectare mai buna a amenzilor la bugetul local, Comisia pentru transporturi din Senat a aprobat propunerea unui grup de 5 parlamentari, conform carora soferii care achita mai repede amenda sa primeasca niste beneficii. Evident, sunt multi soferi amendati care prefera oricum sa plateasca 50% din amenda in termen de 48 de ore, dar se pare ca majoritatea nu isi achita amenzile niciodata, sau mult prea tarziu...

Asa ca cineva s-a gandit la o metoda suplimentara de stimulare a acestor soferi, care, pe cat sunt de stangaci intr-ale condusului pentru ca sunt amendati, pe atat sunt de rau-platnici. Astfel s-a nascut aceasta propunere prin care punctele de penalizare, primite odata cu cele de amenda, s-ar putea injumatati daca soferul achita amenda in 48 de ore. La fel si cu perioada de suspendare a permisului de conducere, tot daca soferul achita amenda rapid...

Insa aceasta propunere nu este cea mai buna. Poate ca este buna ca sa aduca un plus de capital la bugetul local, insa din punctul de vedere al sigurantei rutiere, nu pare cea mai buna idee. Deoarece i-ar incuraja pe soferii vitezomani care au bani, sa incalce legea, stiind ca oricum poti sa-si injumatateasca perioada de suspendare foarte usor.

Oricum, aceasta propunere care deja a fost aprobata de Comisia pentru transporturi din Senat, insa trebuie sa mai treaca si de avizul final al Senatului. Ramane de vazut daca alesii nostri care nu sunt tocmai harnici, vor fi interesati, ca de obicei, mai mult de beneficiile materiale, decat cele legate de siguranta cetateanului. Tu ce parere ai despre aceasta propunere?

Distribuie pe Facebook
mai multe