BOUreanu a facut si ceva bun: Politistii ar putea fi dotati cu camere video montate pe corp

BOUreanu a facut si ceva bun: Politistii ar putea fi dotati cu camere video montate pe corp
  • 32 de camere sunt folosite initial
  • Proiectul este unul pilot
Distribuie pe Facebook

In urma unor incidente violente care s-au petrecut intre agentii de la Politia Rutiera si diversi soferi, Ministerul Afacerilor Interne a demarat un proiect-pilot care echipeaza 32 de agenti cu camera video montate pe corp. E vorba de celebrele 'body-worn cameras' intalnite la toti agentii din Statele Unite.

In aceasta dimineata, purtatorul de cuvant al MAI, a declarat ca este in lucru un proiect pilot prin care urmeaza sa fie echipati cu camere video 32 de agenti de la Brigada de Politie Rutiera. Aceste camere sunt un lucru pozitiv, atat pentru siguranta agentului de circulatie, cat si pentru soferi, filmarea putand fi admisa ca proba in cazul unor dispute juridice.

In strainatate, agentii de circulatie sunt dotati de ani buni cu camere video. Autospecialele de politie din Statele Unite au montate cate 2 sau 3 camere video, iar politistul are asupra sa montata pe corp o camera care filmeaza non-stop. De multe ori, aceste camera au salvat reputatia si libertatea agentilor, deoarece au dovedit ca politistii au actionat in conformitate cu provocarile.

In Romania, coincidenta sau nu, aceasta veste vine la doar cateva zile de la incidentul BOUreanu - Politia Rutiera. Un incident mediatizat si care ne demonstreaza calitatea si eficienta politicienilor nostri. Nimeni nu mai stie ce a facut acest individ pentru politica romaneasca, ce legi folositoare a propus si cat bine a facut acestei natiuni, insa e clar ca omul a ramas cu impresia ca este vedeta si ca nimeni nu il poate atinge.

Beat-mort fiind, stimabilul fost-politician, actual iubitor de fete tinere, suparat ca nu l-au recunoscut politistii, a inceput sa-i injure si sa-i ameninte pe acestia. Toate bune si frumoase pana cand politicianul, cu ultimul sau neuron activ, s-a gandit ca este o idee buna sa-l atace pe un agent. Spre deosebire de agentii din Statele Unite, care, in acest caz, ar fi utilizat taserele din dotare, poate si sprayul paralizant, politistii romani au reactionat destul de stangaci.

Asadar, folosirea unor camere video de catre politisti ar fi de bun augur. Si speram ca acest proiect pilot se va transforma in lege clara si impusa pentru toti agentii. Si, asa cum s-a intamplat si in cazul BOUreanu, filmarea ar putea clarifica cine si cum a fost de vina. Cu mult mai bine si mai legal decat telefoanele folosite de unii si de altii.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 12 Iunie 2017