Casca ochii si respecta regulile de circulatie. POLITIA are liber, din nou, sa foloseasca radarele ascunse

Casca ochii si respecta regulile de circulatie. POLITIA are liber, din nou, sa foloseasca radarele ascunse
  • Politia poate folosi din nou radarele ascunse
  • Proiectul de lege a fost respins de CCR
  • A fost adoptat de Camera Deputatilor in urma cu cateva luni
Distribuie pe Facebook

Legea care interzicea, printre altele, amplasarea radarelor in locuri de unde nu sunt vizibile pe drumurile publice s-a oprit din noua la Curtea Constitutionala. Proiectul a fost adoptat in luna mai de Camera Deputatilor, care a avut rol de camera decizionala.

De acord ca Ordonata de Urgenta a Guvernului nr.195/2002, sau cu alte cuvinte Codul Rutier, are foarte multe lacune si trebuie "modernizata", insa alesii neamului pare ca nu au chiar cele mai bune idei in acest sens.

Cel mai recent exemplu este proiectul de lege initiat de mai multi deputati, printre care Florin Roman de la PNL, care reglementa ca masinile de politie cu radar trebuie presemnalizate cu un panou afisat cu 500-1000 de metri inainte, ca trebuie sa fie inscriptionate vizibil, dar si pozitionate la vedere, sau ca radarele de tip pistol nu puteau fi folosite la mai mult de 10 metri de autospeciala de politie.

De fiecare data insa, legea a ajuns pe masa Presedintelui Romaniei si a fost atacata la Curtea Constitutionala.

In luna mai, dupa ce a fost modificata din nou, proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputatilor, care a avut rol de camera decizionala, cu 186 de voturi "pentru". Klaus Iohannis l-a atacat din nou la Curte, care a respins pentru a doua oara modificarea Codului Rutier initiata de Florin Roman.

In consecinta, Politia Rutiera poate folosi, din nou, radarele din masini neinscriptionate si care nu sunt amplasate in locuri vizibile. Cu alte cuvinte, fii atent atunci cand circuli pe drumurile patriei, inclusiv pe putinii kilometri de autostrada pe care ii avem, si cel mai important, respecta intotdeauna regulile de circulatie.

Modificarile aduse Codului Rutier in Parlament au fost criticate dur de fiecare data si de sindicatele din Politie.

Distribuie pe Facebook
mai multe