Certificatul de Conformitate, obligatoriu la inscrierea unei masini noi

Certificatul de Conformitate, obligatoriu la inscrierea unei masini noi
Persoanele juridice si fizice care isi vor cumpara autovehicule noi (aflate la prima inmatriculare) de la 1 iuanuarie 2013 sunt obligate sa prezinte la Registrul Auto Roman (RAR) si Certificatul de Conformitate al vehicului (in original). In caz contrar, nu li se va elibera Cartea de Identitate.
Distribuie pe Facebook
"Toate persoanele care vor cumpara autoturisme trebuie sa solicite comerciantului certificatul mentionat mai sus, dealer-ul avand obligatia sa-l elibereze pe loc. Certificatul de Conformitate are rolul de a atesta ca vehiculul este conform cu prevederile legislative in vigoare. Absenta Certificatului de Conformitate conduce in cele din urma la imposibilitatea inmatricularii autoturismului", se arata in comunicatul postat pe site-ul RAR.
Prezentarea obligatorie la RAR a Certificatului de Conformitate in original nu se aplica, pe o perioada limitatata, unor autovehicule de transport marfa sau persoane si unor remorci cu caracteristici speciale. De asemenea, sunt scutite unele vehicule care nu au fost omologate comunitar. In aceasta categorie intra vehiculele care au fost omologate national sau cele care provin din afara UE.
Distribuie pe Facebook
mai multe