Cine conduce beat si face accident mortal va sta 25 de ani la inchisoare

Cine conduce beat si face accident mortal va sta 25 de ani la inchisoare
Amendamentul propus de un deputat a trecut deja de Senat. Prin urmare, in viitor, cine va produce un accident mortal, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice, va face 25 de ani de puscarie. Cum ti se pare?
Distribuie pe Facebook
Cine se urca la volan baut, drogat sau fara permis si omoara oameni risca pana la 25 de ani de puscarie. Este un amendament pe care un deputat il aduce la legea circulatiei rutiere. Deja, propunerea, care asimileaza aceste fapte unei crime cu premeditare, a trecut de Senat.
Aflata pentru a doua oara pe masa parlamentarilor, propunerea a fost aprobata tacit de senatori.
Pedeapsa de 25 de ani de inchisoare pentru soferul care ucide una sau mai multe persoane dupa ce s-a urcat beat la volan ar trebui sa-i faca pe multi sa se gandeasca de doua ori inainte sa conduca masina.
In prezent, un astfel de vinovat poate primi maximum 7 ani de inchisoare cu executare.
Pe lista celor in culpa se numara si Madalin Gheorghe, alias Shobby, solistul trupei ''Codu' Penal''. Cantaretul a intrat pe contra-sens si a ucis o femeie insarcinata in 5 luni. Iar lisa neagra nu se opreste aici.
In noiembrie trecut, Razvan Popescu l-a ucis pe Vasile Lupan, fost fotbalist la Farul Constanta si antrenorul echipei de copii Portul Constanta.
Drogat si batut, dupa spusele politiei, tanarul a pierdut controlul masinii si a intrat intr-o statie de autobuz. L-a strivit pe barbatul de 75 de ani si a fugit.
Tanarul a stat doua luni in arest preventiv. A fost eliberat, profitand de vicii de procedura, iar acum isi asteapta sentinta. Poate primi 7 ani de inchisoare cu executare, insa avocatii acuzarii nu spera la mai mult de 5.
Daca modificarea legii rutiere este validata de Camera Deputatilor, acest sofer risca si 25 de ani de inchisoare pentru omor deosebit de grav.

Daca te uiti in statistici, le dai dreptate initiatorilor. Peste 900 de accidente cu victime au fost provocate de soferi beti. Tot alcoolul a lasat fara permis 11.000 de soferi.

Distribuie pe Facebook
mai multe