Drumul pe care este ilegal sa porti centura si sa mergi cu mai putin de 50km/h

Drumul pe care este ilegal sa porti centura si sa mergi cu mai putin de 50km/h
In Estonia exista un loc in care purtarea centurii de siguranta este ilegala. La fel si sa mergi cu o viteza mai mica de 50 km/h. Insa justificarile sunt interesante, mai ales cand vorbim de un drum care traverseaza un lac inghetat. Daca ai centura de siguranta si cazi in apa, riscul de inec creste. La fel si daca gheata se sparge si mergi cu viteza mica, riscul sa te scufunzi creste. Asadar, aici sunt niste legi... pe invers. Vezi video cu drumul peste lac!
Distribuie pe Facebook
Poti scapa de centura de siguranta la o viteza de peste 50 km/ora. Nu este o gluma, ci chiar realitate. Exista un drum in nordul Europei unde este ilegal sa porti centura de siguranta si sa conduci cu mai putin de 5o km/ora
Este cel mai lung drum de acest fel din Europa care uneste Estonia de Insula Hiiumaa din Marea Baltica si are nu mai putin de 25 de kilometri. Explicatia: in cazul in care gheata cedeaza, cei din masina pot iesi mai repede daca nu poarta centura de siguranta. Secundele pierdute pentru a desface centura ar putea fi fatale in asemenea situatii.
Estonienii prefera sa mearga pe acest drum pentru ca este mai ieftin decat o calatorie cu feribotul.
Tot pe acest drum este obligatoriu sa circuli cu o viteza mai mare de 50 km/ora, cea recomandata fiind de 70 km/ora. Specialistii spun ca la o viteza mai mica de 50 de km/ora, gheata ar putea ceda imediat ceea ce nu se poate intampla la viteze mai mari. Viteza este reglementata si in functie de greutatea masinii.
In acest an nu s-au inregistrat accidente pe drumul ghetii, care a fost deja inchis in martie urmand ca la inceputul iernii sa fie din nou deschis traficului.

Drumul pe care este ilegal sa porti centura si sa mergi cu mai putin de 50km/h

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 27 Aprilie 2011