E oficial: peste jumatate din taximetristii din Bucuresti incalca legea si jecmanesc pasagerii

E oficial: peste jumatate din taximetristii din Bucuresti incalca legea si jecmanesc pasagerii
  • 6 permise au fost retinute
  • 8 taximetristi lasati fara placute de inmatriculare
Distribuie pe Facebook

Oare ce motive mai au acum taximetristii pentru a-i fura si jecmani pe clienti, cand benzina s-a ieftinit si tarifele lor au crescut? De ce inca mai exista in 2018 taximetristi fara licente care fac transport de persoane, taximetristi care fura bani cu "maimuta" sau care incalca legea flagrant? Din fericire, Politia Rutiera mai curata din ei...

Incredibil, dar adevarat: intr-o singura noapte, din 158 de taximetre controlate, 95 erau in neregula. In Bucuresti, 2018. Asta pentru ca Politia Rutiera a facut o actiune speciala de Mos Nicolae si le-a dat cadou celor care practica taximetria niste amenzi de 32.000 lei. Cam rare aceste actiuni care ar trebui sa aiba loc saptamanat, dar mai bune decat nimic...

Cum sa verifici 158 de taxi-uri si sa dai 95 de amenzi? Pentru ca taximetristii au legea lor, au propriul lor Cod Rutier. Nu respecta nimic, nu ii intereseaza de ceilalti soferi si nu au frica nici de politie. Iar tupeul pe care il au aceste specimene este colosal. Nici daca raman fara permis sau primesc amenzi mari nu se cumintesc, ci continua sa incalce legea zi de zi.

Politia Rutiera a facut o actiune demna de laudat in noaptea de 4-5 decembrie 2018. Au retinut 6 permise de conducere si 15 certificate de inmatriculare pentru deficiente tehnice majore. In plus, 8 persoane au fost identificate ca faceau taximetrie fara autorizatie valabila, cazuri in care au fost retinute si placutele de inmatriculare pentru 6 luni.

Niste exemple de cazuri in care taximetristii derbedei au fost prinsi de politie:

1. La data de 04.12.2018, a fost depistat un conducător auto în vârstă de 31 de ani care efectua transport public de persoane în regim de taxi, depășind coloana de vehicule oprite la culoarea roșie a semaforului electric și neavând asupra sa permisul de conducere și certificatul de înmatriculare al autovehiculului. Persoana a fost sancționată contravențional și s-a dispus reținerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

2. La data de 04.12.2018, a fost depistat un conducător auto în vârstă de 26 de ani care a efectuat transport de persoane în regim de taxi, contra cost, iar la finalul cursei nu a eliberat bon fiscal clientului, fiind sancționat contravențional.

3. La data de 05.12.2018, a fost depistat un conducător auto în vârstă de 30 de ani care nu deținea autorizaţie taxi valabilă, dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a autoturismului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autovehiculul are expirată inspecția tehnică periodică.

In concluzie, pasagerii trebuie sa fie atenti la masinile in care se urca. Sa se asigure mereu ca soferul da drumul la aparatul de taxat si ca elibereaza la final bon fiscal. Sa evite taxi-urile cu numere de alte judete decat Bucuresti, sa le evite pe cele cu pretul afisat mai mare decat media si sa depuna plangere impotriva soferilor care refuza cursa pe motiv ca e prea scurta sau care cer bani pe nedrept.

Politia Rutiera va face asemenea actiuni in perioada urmatoare tot mai des. In special de Craciun si Revelion, zile in care taximetristii nu pleaca de pe loc fara o suma de 5 ori mai mare decat normal si nici nu elibereaza vreun bon fiscal ca sa-si scoata parleala de peste an.

Distribuie pe Facebook
mai multe