E oficial! Soferii pot plati rovinieta si prin SMS!

E oficial! Soferii pot plati rovinieta si prin SMS!
Noile reguli privind regimul de emitere si plata a rovinietelor au intrat deja in vigoare, odata cu publicarea in Monitorul Oficial a Ordinului MTI nr. 2.166/2012. Astfel, de la 29 noiembrie soferii pot achita taxa de drum catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si cu ajutorul SMS-ului.
Distribuie pe Facebook
In prima instanta, solicitantul trebuie sa trimita un mesaj text la numarul alocat acestui serviciu. SMS-ul va contine tipul autovehiculului si numarul de inmatriculare a acestuia. Apoi, solicitantul va primi un raspuns, tot sub forma de SMS, prin care i se aduce la cunostinta ca rovinieta va fi emisa pentru datele furnizate. Acesta va trimite un alt SMS, prin care confirma emiterea rovinietei.
In cele din urma, solicitantul va primi confirmarea finala. Aceasta contine informatiile ce vor fi stocate in baza de date a sistemului Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare si Constrol al Rovinietei (SEIGMCR): seria rovinietei si seria unica a tranzactiei; numarul de inmatriculare al vehiculului; numarul de identificare si tipul vehiculului. La acestea se adauga intervalul de timp pentru care este valabila rovinieta (data emitere, respectiv data expirare).
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 4 Decembrie 2012