E oficial: UBER si Taxify sunt interzise in Bucuresti

E oficial: UBER si Taxify sunt interzise in Bucuresti
  • Este obligatoriu un dispecerat
  • Taximetristii, nevoiti sa accepte plata cu card
Distribuie pe Facebook

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat noua lege a taximetriei. Astfel, serviciile de ridesharing precum Uber sau Taxify sunt, practic, interzise.

Gabriela Firea, membra de nadejde in PSD si primar al Bucurestiului, organizator de balciuri si constructor de statui necunoscute printre altele, tocmai ce ne-a luat alternativa civilizata si sigura a taximetriei. Pentru ca proiectul propus de ea a trecut si a fost aprobat de CGMB in sedinta de marti. Astfel, transportul de persoane devine ilegal daca nu se face prin dispecerat.

Insa aceasta noua lege ii influenteaza si pe taximetristii actuali care preiau clienti in urma unei aplicatii de mobil sau direct din strada. Practic, daca vrei un TAXI de acum inainte, poti doar suna la dispecerat, nu il poti lua din strada, de la colt de bloc, dar nici prin aplicatie.

Uber si Taxify sunt aplicatii de ridesharing si nu folosesc un dispecerat. Asadar, este de vazut cum vor aborda aceasta situatie prin care, practic, PSD-ul ii arunca in ilegalitate pe fata. Daca pana acum era discutabila situatia lor, acum totul este clar.

Exista, insa cateva portite destul de simple: pasagerul dintr-o masina Uber sau Taxify, in cazul unui control rutier, sa spuna ca circula cu un prieten, nicidecum cu o masina Uber. Asadar, nu se poate face dovada ca masina e de transport persoane, daca cel din interior nu denunta faptul ca este client.

La fel de penibila si jenanta este o alta propunere a doamnei Firea: taximetristii sa ofere clientilor posibilitatea de a plati cu cardul. Parca ii si vezi pe mitocanii umflati, pe care crapa camasa transpirata, burtosii cu slapi care duhnesc a transpiratie si tutun, folosind un POS. Vezi sa nu... Poate peste 10 ani, poate in alta tara. Orice urma de civilizatie si siguranta tocmai ce a fost trasa pe dreapta. Tipic PSD.

Distribuie pe Facebook
mai multe