Inca o lege care promoveaza accidentele: radarele, montate doar pe masini cu inscriptie

Inca o lege care promoveaza accidentele: radarele, montate doar pe masini cu inscriptie
  • Radarul fix, interzis prin lege
  • Radarele de tip pistol, folosite de langa masina
  • Propunerea initiata de PNL
Distribuie pe Facebook

Inca o masura a politicienilor nostri care le taie craca de sub picioare politistilor de la rutiera si pare sa incurajeze viteza excesiva. Pana acum, vedeam aparate radare montate pe tot felul de autospeciale fara inscriptii, fie statice, fie sub forma de BMW-uri negre care alearga pe autostrazi. Dar mereu, scopul era acelasi: sa-i prinda pe vitezomani.

O alta mizerie de propunere legislativa e pe cale sa devina lege. O propunere care ii va incuraja, pur si simplu, pe soferi, sa calce pedala de acceleratie din ce in ce mai mult. Aproape la fel de penibila ca propunerea din trecut a lui Victor Ponta care dorea sa creasca marja de alcool in aer respirat, ca sa poata bea si soferii acolo, 2-3 beri, saracii de ei... Acum, se incearca limitarea folosirii aparatelor radar.

In prezent, exista autospeciale fara numere de MAI si fara inscriptii, dar care apartin de anumite sectii de politie, in care sunt montate aparatele radar. Aceste masini se folosesc pentru ca soferii sa nu se avertizeze intre ei cu farurile, atunci cand vad un radar. Adica sunt sanse mai mici sa depistezi o masina fara insemne si inscriptii decat una obisnuita. Insa acest lucru nu este unul neaparat pozitiv.

In toate tarile civilizat exista masini cu radar fara insemne, aparate fixe de radar camuflate sub forma de copaci, boscheti, stalpi sau stanci de pe marginea drumului. Cand e vorba de salvarea de vieti, scopul scuza mijloacele, iar in acest caz, scopul este sa-i prinzi pe soferii vitezomani care pot lua oricand vieti nevinovate cu ei. Dar nu si in Romania, unde, usor-usor, aerul comunist revine la putere, iar noi, din cauza politicienilor corupti, in loc sa evoluam, ne ducem frumos inapoi in timp.

Propunerea legislativa vrea ca aparatele radar, fixe sau mobile, sa fie montate exclusiv pe masini cu inscriptii specifice. Iar dispozitivele de tip pistol sa fie folosite la o distanta de maximum 10 metri fata de masina politiei. Cu alte cuvinte, radarele fixe intra in ilegalitate. Practic, aceste masuri absolut halucinante vor sa le creasca sansele soferilor sa alerge cu viteze mari si sa scape de radar...

Daca ne-ar intreba cineva pe noi, am face altfel legea. Sa fie montate mii de camere si aparate radar fixe, pe toate sectoarele de drum periculoase, in toate intersectiile. Iar agentii de la rutiera sa foloseasca aparatele de radar mobile pe orice masina, oricum doresc, de la orice distanta fata de autospeciala doresc. Lucrurile sunt simple: tu, ca sofer, ai depasit viteza legala, care nu este degeaba limitata in acea zona, platesti. De preferat cu amenda, nu cu viata. Si daca tu vei primi o amenda, doua, trei, avem convingerea ca data urmatoare o sa fii atent la limita de viteza si ca o vei respecta. Practic, atunci cand te opreste radarul, poti spune ca ti s-a salvat viata, ca, altfel, cine stie, la viteza aia mare a ta faceai pana si intrai in copac si te vedeam la stiri. Insa politicianul roman nu vrea salvare de vieti...

Tu ce parere ai?

Distribuie pe Facebook
mai multe