Inchisoare pe viata pentru soferii care ucid la volan. Ce tara europeana vrea sa introduca aceasta pedeapsa

Inchisoare pe viata pentru soferii care ucid la volan. Ce tara europeana vrea sa introduca aceasta pedeapsa
  • Marea Britanie pregateste legi mai dure pentru soferii periculosi
  • Cei care provoaca accidente mortale ar putea primi inchisoare pe viata
  • Momentan, pedeapsa maxima pentru soferii criminali este de 14 ani
Distribuie pe Facebook

Soferii care conduc periculos, se urca la volan sub influenta bauturilor alcoolice sau sub cea a drogurilor, iar comportamentul lor in trafic duce la moartea altor oameni, vor avea viata grea in Marea Britanie.

Potrivit statisticilor, aproape 200 de soferi din Marea Britanie au fost trimisi anul trecut la inchisoare, dupa ce au provocat accidente cu victime. Autoritatile vor acum sa-i disciplineze si mai mult pe cei care conduc autovehicule pe drumurile publice, astfel ca planuiesc o serie de legi mult mai dure.

Acestea urmeaza sa se adreseze celor care conduc periculos, se urca bauti la volan sau sub influenta drogurilor, iar comportamentul lor in trafic duce la moartea altor oameni. Guvernul vrea deasemenea sa introduca o pedeapsa noua si pentru cei care produc accidente cu raniti grav.

Momentan, pedeapsa maxima pentru soferii criminali este de 14 ani, insa daca acest pachet de legi trece de Parlament, acestia si-ar putea petrece tot restul vietii dupa gratii.

Ministrul Justitiei, Dominic Raab, a declarat ca "Am analizat foarte atent sentintele in cazul accidentelor auto. Tinand cont de gravitatea unor accidente si de durerea familiilor victimelor, vrem sa introducem pedeapsa cu inchisoarea pe viata pentru soferii care distrug vieti, din cauza condusului periculos sau pentru ca se urca bauti sau drogati la volan."

O astfel de masura ar fi de bun augur si pentru tara noastra, in contextul in care acum, soferii care provoaca accidente rutiere mortale sunt acuzati de ucidere din culpa, infractiune care se pedepseste cu inchisoarea de la unu la cinci ani. Partea proasta este ca de cele mai multe ori, acestia primesc pedeapsa cu suspendare, astfel ca nu fac nicio zi de inchisoare.

Distribuie pe Facebook
mai multe