Iti repari singur masina? Iata ce amenda primesti daca faci reparatii in spatele blocului

Iti repari singur masina? Iata ce amenda primesti daca faci reparatii in spatele blocului
  • 1500-2500 lei amenda pentru reparatii
  • Amenda se da numai daca esti pe locul tau platit
  • Montarea semnelor PARCAREA INTERZISA, amendata
Distribuie pe Facebook

Fie ca nu sunt bani de mers la service, fie ca nu exista incredere in mecanici, multi romani aleg sa-si repare singuri masina. Adica isi cumpara piesele necesare si le monteaza unde apuca, fie la un prieten care are elevator, fie in spatele blocului. Majoritatea o fac in parcarea domiciliului.

Politia Locala sau Politia Romana poate da o serie de amenzi in baza unei legi referitoare la locurile de parcare platite. De exemplu, este interzis sa montezi pe locul de parcare dispozitive care sa blocheze accesul sau sa pui diverse semne cu PARCAREA INTERZISA. Risti o amenda cuprinsa intre 1500 si 2500 de lei. Dar acest lucru este usor de evitat, pentru ca poti spune foarte usor ca dispozitivul sau semnul este acolo de la fostul chirias al locului de parcare, de exemplu...

Nu la fel de usor o sa scapi daca te apuci de reparatii pe locul de parcare platit. De exemplu, daca ai platit la Primarie un loc de parcare si te apuci sa repari masina acolo, risti aceeasi amenda. Adica o amenda cuprinsa intre 1500 si 2500 de lei. Totul este sa te surprinda Politia in flagrant, ca altfel, nu au cum sa te amendeze. Si, daca ne luam dupa litera legii, sa te prinda pe locul tau de parcare platit. Daca insa repari masina pe alt loc de parcare, poti spune ca nu e inchiriat de tine si scapi.

Asadar, inainte sa schimbi discurile, placutele sau uleiul la masina in spatele blocului, deschide bine ochii si asigura-te ca nu este vreun agent prin jur. Sau ca nu ai vecini paraciosi care pot pune mana pe telefon ca sa sune la Politia Locala si sa primesti amenda. Insa niciodata nu am putea renunta la a ne repara singuri masina, pentru ca, daca esti pasionat, cel mai bun lucru e cel facut de mana ta.

Distribuie pe Facebook
mai multe