Lege noua: Ce categorii de soferi nu vor mai putea obtine permisul de conducere?

Lege noua: Ce categorii de soferi nu vor mai putea obtine permisul de conducere?
  • Medicul care da avizul poate fi tras la raspundere
  • Legea se aliniaza la UE
  • Riscul de accidente creste exponential
Distribuie pe Facebook

Conform unui ordin de ministru, incepand cu anul viitor, soferii care au probleme cu inima sau diabet nu vor mai putea conduce. Deoarece riscurile unui stop-cardiac sunt mari, exista mereu un pericol crescut de accidente provocate de soferii cu probleme.

Ministerul Sanatatii a publicat un ordin prin care cardiacii si diabeticii cu o forma grava a bolii nu vor mai putea obtine permisul de conducere. Aici intra atat cei care sunt la prima tentativa de a lua permisul, cat si cei care deja il au, dar sunt nevoiti sa-l reinnoiasca.

Legislatia nu face nimic altceva decat sa intre in normalitate cu cea a Uniunii Europene. In alte tari civilizate, aceasta este deja in vigoare si le interzice persoanelor cu probleme sa se urce la volan, deoarece pot produce accidente in care pot muri oameni nevinovati.

In concluzie, daca ai suferit un infarct sau ai hipertensiune arteriala de gradul 3, nu ai cum sa conduci. Numai in cazul in care medicul spune ca boala este tratata complet, dovedind cu acte medicale acest lucru. Aceeasi situatie este si pentru cei care au un stimulator cardiac permanent sau daca au avut o operatie de bypass coronarian. In plus, cei care sufera de diabet intra in aceeasi oala.

Totul, din pacate, se rezuma la parerea medicului. Pentru obtinerea permisului sau reinnoirea lui este nevoie de o vizita medicala care include, printre altele, si control cardiologic. Medicul trebuie sa isi dea seama daca soferul are sau nu probleme. Iar in cazul in care ii da avizul fara ca bolanvul sa fie apt pentru conducere, specialistul va fi tras la raspundere, amendat si cercetat penal.

Noi spunem ca este o masura buna, deoarece nu ai vrea sa-ti trimiti copilul in excursie, iar la volanul autocarului sa fie un sofer cardiac si pe Valea Oltului sa faca infarct, pierdand controlul volanului...

Distribuie pe Facebook
mai multe