Legea a fost promulgata. Daca trec PATRU LUNI si nu primesti instiintarea, scapi de amenda pentru lipsa rovinietei

Legea a fost promulgata. Daca trec PATRU LUNI si nu primesti instiintarea, scapi de amenda pentru lipsa rovinietei
  • Daca nu ai primit instiintarea dupa patru luni, nu mai platesti amenda
  • Procesul verbal nu mai trebuie sa fie insotit de fotografii
  • Legea a fost promulgata de Presedinte
Distribuie pe Facebook

Presedintele Romaniei a promulgat legea potrivit careia soferii depistati ca au circulat fara rovinieta si nu au primit instiintarea contraventiei in urmatoarele patru luni, nu mai platesc amenda.

Rovinieta le da multe batai de cap soferilor romani, in primul rand pentru ca de multe ori sistemul de plata nu merge, iar in al doilea rand pentru ca desi o platim, drumurile sunt sub orice critica iar autostrazile inexistente pentru o tara europeana din anul 2018.

Desigur, acestor "scapari" li se mai adauga si situatia in care sunt depistati ca au circulat fara rovinieta si se trezesc cu amenda in posta dupa cateva luni bune sau chiar un an. In urma cu cateva saptamani insa, autoritatile au cazut de acord ca este timpul pentru o schimbare. Si nu, nu s-au gandit la repararea drumurilor.

Mai exact, acestea au promovat o modificare legislativa care modifica articolul privind utilizarea pe drumurile publice a rovinietei.

Apoi, Camera Deputatilor a adoptat cu unanimitate de voturi proiectul potrivit caruia procesul verbal nu mai trebuie sa fie insotit de fotografii doveditoare, iar daca soferii care au fost depisati ca au circulat fara rovinieta dar nu au primit instiintarea in urmatoarele patru luni, contraventia se prescrie. Cu alte cuvinte, nu mai platesti amenda.

Fiind indeplinite toate conditiile care tin de Parlament, legea a ajuns apoi pe masa Presedintelui Klaus Iohannis, care a semnat ieri decretul de promulgare. Asta inseamna ca actul normativ urmeaza acum sa fie publicat in Monitorul Oficial si va intra in vigoare la sase luni de la aceasta ultima treapta.

Distribuie pe Facebook
mai multe