Legislatia rutiera extrem de proasta: ce parere ai despre vatamarile din culpa, cauzate de pieton?

Legislatia rutiera extrem de proasta: ce parere ai despre vatamarile din culpa, cauzate de pieton?
Asa cum se intampla si atunci, cand un politist este cercetat si judecat pentru ca isi face datoria si trage intr-un talhar, criminal sau violator, care fuge sau ataca, asa se intampla si cu noi, soferii. Ti se pare normal ca atunci cand lovesti o persoana care ori traverseaza neregulamentar, ori se arunca pur si simplu in fata ta, unde nu e trecere de pietoni, sa ti se faca dosar penal si sa fiic cercetat?
Distribuie pe Facebook

Cum este in Statele Unite? Daca faci un accident cu masina si lovesti un pieton, sau persoanele din masina cu care te-ai tamponat, accident care nu a fost produs din vina ta, nu ti se face absolut nimic! Daca lovesti sau chiar omori un om care traversa neregulamentar, familia decedatului este obligata sa-ti plateasca daunele la masina, iar tu, ca sofer, nu pierzi 3 minute la politie sa dai socoteala. Si asa este si normal.

Cum este in Romania? Daca mergi linistit pe sosea, regulamentar, cu 50 la ora, si iti sare in fata masinii un pieton beat, caruia i s-a sculat sa traverseze la sute de metri departare de orice trecere de pietoni, nu ai cum sa reactionezi si il lovesti. Sunt multe accidente ce nu pot fi evitate. In acest caz, soferului, care este complet nevinovat si este de fapt o victima, i se intocmeste dosar penal si i se suspenda permisul de conducere. Evident, pana la solutionarea cazului...

Mai jos, gasesti un film cu o situatie intamplata zilele acestea. Un sofer care pleca de la semafor, legal, linistit, a lovit un cersetor care se tara pe langa masini. Cersetor, necersetor, il consideram pieton. Pietonul in cazul acesta nu avea ce sa caute pe carosabil, cand era verde pentru masini. Ce a urmat? Sofer cercetat pentru savarsirea faptei de vatamare corporala din culpa. CE VINA ARE SOFERUL IN CAZUL ACESTA????????????

Spune-ne si tu parerea despre aceasta legislatie extrem de prost gandita care parca favorizeaza lucrurile anormale si tocmai pe dos!

Sondaj

Ai vrea sa NU fie cercetati soferii care fac accidente din cauza altora?

Legislatie proasta pentru soferi

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 13 Iunie 2012