Liber la calcat pedala de acceleratie! Legea care ii obliga pe politisti sa anunte radarele din timp a trecut de PARLAMENT

Liber la calcat pedala de acceleratie! Legea care ii obliga pe politisti sa anunte radarele din timp a trecut de PARLAMENT
  • Proiectul de lege a trecut de Parlament
  • Politia obligata sa anunte radarele din timp
  • Masinile de politie trebuie sa fie pozitionate vizibil
Distribuie pe Facebook

Proiectul de lege de modificare a Codului rutier a trecut si de Camera Deputatilor, care a fost in acest caz Camera decizionala. Daca va fi promulgata, aceasta lege ii va obliga pe politisti sa anunte radarele cu 500-1.000 de metri inainte, pe sensul de mers.

Potrivit tuturor rapoartelor, numarul accidentelor mortale de pe soselele patriei este in continuare foarte mare. De vina pentru aceste tragedii sunt, nu neaparat in aceasta ordine, calitatea proasta a drumurilor, lipsa infrastructurii, neatentia la volan, viteza excesiva sau consumul de alcool.

Chiar si asa, Parlamentul Romaniei a adoptat acum un proiect de lege halucinant care modifica Codul rutier. Este vorba despre acel proiect pentru modificarea art. 109 din OUG nr. 195/2002, initiat de parlamentarii PNL, potrivit caruia "masinile de politie cu radar sau politistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizati cu un panou afisat cu 500- 1.000 de metri inainte pe sensul de mers."

Initial, Guvernul a anuntat ca nu sustine acest proiect, insa ulterior a primit votul Senatului, iar acum a trecut cu 226 de voturi "pentru" si de plenul Camerei Deputatilor, care a fost in acest caz Camera decizionala. Legea trebuie sa treaca acum pe la presedintele Romaniei, pentru promulgare, insa daca intra in vigoare va fi cu adevarat dezastru pe drumurile publice.

Asta pentru ca, sa o spunem pe aia cinstita, smecherii cu masini tari si in general vitezomanii vor avea liber la calcat pedala de acceleratie, pentru ca vor sti cand urmeaza vreun radar. Unul dintre contestatarii acestei prevederi surprinde cel mai bine esenta: "atentie ca in 500 de metri trebuie sa mergeti un pic mai incet vreo 2-300 de metri, apoi puteti s-o calcati din nou," a scris deputatul USR Catalin Drula pe Facebook.

Mai mult decat atat, potrivit acelorasi modificari, masinile de politie trebuie sa fie inscriptionate cu insemnele Politiei Romane si trebuie sa fie pozitionate vizibil. In plus, radarele de tip pistol nu vor mai putea fi folosite la mai mult de 10 metri de masina de politie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 5 Iulie 2018