Noi reguli pentru obtinerea permisului de conducere

Noi reguli pentru obtinerea permisului de conducere
Potrivit noului ordin dat de ministrul administratiei si internelor examinarea pentru obtinerea permisului se efectueaza la serviciile publice comunitare pe raza in care solicitantii au domiciliul, resedinta sau rezidenta normala.
Distribuie pe Facebook
Candidatii vor sustine proba teoretica pe calculator, completand raspunsurile prin atingerea unui ecran. Accesul la examen se face in baza unui bon de ordine ce contine un cod de bare, pentru identificare, valabil numai in ziua testarii.

De acum inainte proba practica se va sustine in poligon si pe traseu chiar si noaptea. Totodata pentru proba practica se va face o programare cu cel putin sapte zile inaintea sustinerii acesteia, iar candidatii trebuie sa se prezinte la unitatea autorizata cu cel putin trei zile inaintea examenului pentru finalizarea inscrierii.

Durata examenului si numarul de intrebari specifice fiecarei categorii in parte: pentru A si A1, 20 de intrebari in 20 de minute (cu minimum 17 intrebari corecte); pentru B, B1, C, C1, Tr, D, D1, Tb sau Tv, 26 de intrebari in 30 de minute (cu cel putin 22 de raspunsuri corecte); BE, C1E, CE, D1E si DE, 11 intrebari in 15 minute (cel putin noua raspunsuri corecte pentru promovare).

Proiectul este supus dezbaterii publice pana in 15 octombrie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 6 Octombrie 2009