Nu mai exista niciun dubiu. Amenzile de circulatie vor creste de la 1 ianuarie 2024. Ordonanta de urgenta a fost publicata in Monitorul Oficial

Nu mai exista niciun dubiu. Amenzile de circulatie vor creste de la 1 ianuarie 2024. Ordonanta de urgenta a fost publicata in Monitorul Oficial
  • Nu mai exista niciun dubiu
  • Amenzile de circulatie vor creste de la 1 ianuarie 2024
Distribuie pe Facebook

Prima zi a anului 2024 va aduce amenzi mai mari pentru soferii din Romania, potrivit unei Ordonante de urgenta privind unele masuri fiscal bugetare in domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscala, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru prorogarea unor termene publicata, vineri, in Monitorul Oficial.

Aceasta prevede ca la articolul 98 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

„(2) Un punct-amenda reprezinta valoric 5% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, stabilit prin hotarare a Guvernului.”

Prin urmare, valoarea punctului de amenda va creste, de la 145 de lei, atat cat este in prezent, dupa numeroase inghetari, la 165 de lei.

Care este cea mai mare amenda pe care o pot primi soferii romani?

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice prevede cinci clase de sanctiuni.

- clasa I: 2 sau 3 puncte-amenda;

- clasa a II-a: 4 sau 5 puncte-amenda;

- clasa a III-a: de la 6 la 8 puncte-amenda;

- clasa a IV-a: de la 9 la 20 puncte-amenda;

- clasa a V-a: de la 21 la 100 puncte-amenda (pentru persoane juridice).

Distribuie pe Facebook
mai multe