Parlamentarii vor sa modifice din nou Codul Rutier. De aceasta data ar putea fi o idee buna

Parlamentarii vor sa modifice din nou Codul Rutier. De aceasta data ar putea fi o idee buna
  • Parlamentarii doresc sa modifice din nou Codul Rutier
  • Soferii care contesta o amenda, nu vor mai fi nevoiti sa se deplaseze in alt oras pentru proces
  • Initiatorii nu au cerut punctul de vedere al Ministerului de Interne
Distribuie pe Facebook

Parlamentarii vor sa propuna ca atunci cand un sofer constesta amenda primita, dosarul sa fie preluat de instanta pe raza careia isi are domiciliul.

Cu siguranta, majoritatea soferilor au contestat, macar o data, o amenda si au fost nevoiti sa se deplaseze de mai multe ori la instanta raspunzatoare de zona unde au "calcat stramb". Acest lucru s-ar putea sa devina istorie daca propunerea de modificare a Codului Rutier va fi adoptata.

Un exemplu ca cei din Parlament fac si ceva bun, este si aceasta initiativa, care, conform acestora, este in avantajul soferilor, care nu vor mai trebui sa se mai deplaseze in alt oras pentru proces, in cazul in care nu a existat o vatamare corporala.

Deputatul Ioan Munteanu a declarat ca "Statul tot la fel castiga si la Constanta daca ma judeca pe mine, si la Iasi. De ce ne deplasam noi, daca tot ajung la instanta? De ce trebuie sa merg la Craiova, unde trec o data pe an? Acolo mi s-a intamplat si trebuie sa plec de la Vatra Dornei pana la Craiova sa ma duc sa imi sustin cauza. E vorba de timp, de bani consumati aiurea, o zi de munca pierduta."

Pe de alta parte, aceasta propunere ar veni si in ajutorul judecatorilor care de multe ori se vad "ingropati" in dosarele de acest gen.

Anul acesta, parlamentarii au avut mai multe initiative de modificare a Codului Rutier, dupa ce si-au exprimat nemultumirea fata de radarele mobile, de modul in care se obtine permisul de conducere sau de limitarea vitezei in localitati.

Initiatorii proiectului legislativ nu au cerut punctul de vedere al Ministerului de Interne, despre care spun ca ar trebui sa fie de acord cu mai multe schimbari in ceea ce priveste circulatia rutiera. Prima camera sesizata este Senatul, Camera Deputatilor fiind cea decizionala. Daca legea trece si de aceasta, ea va ajunge pe masa Presedintelui pentru a fi promulgata.

Distribuie pe Facebook
mai multe