Permis suspendat in plina pandemie de CORONAVIRUS? Masurile propuse de autoritati

Permis suspendat in plina pandemie de CORONAVIRUS? Masurile propuse de autoritati
  • MAI a publicat un proiect de modificare a Codului Rutier
  • Masurile valabile numai pe perioada starii de urgenta
  • Actele vor fi predate prin serviciile de curierat rapid
Distribuie pe Facebook

Ministerul Afacerilor Interne a publicat un proiect de ordonanta de urgenta care prevedere o serie de modificari la Codul Rutier. Aceste masuri vor fi valabile numai pe perioada starii de urgenta.

Cum cazurile de noul coronavirus continua sa se inmulteasca in tara noastra, autoritatile se vad nevoite sa ia noi masuri pentru a limita cat mai mult interactiunea directa dintre oameni.

Ministerul Afacerilor Interne vrea sa modifice acum Codul Rutier, printr-un proiect de ordonanta de urgenta, pentru a le permite soferilor care au permisul de conducere suspendat pe perioada starii de urgenta sa transmita actele sau contestatia prin intermediul serviciilor de curierat rapid.

Mai exact, daca soferul va avea permisul suspendat, ca urmare a incalcarii regulilor de circulatie, va putea sa predea actele printr-un serviciu de curierat rapid in termen de 5 zile de la primirea instiintarii scrise.

In ceea ce priveste contestatia deciziei politiei, conducatorii auto vor fi obligati sa foloseasca aceleasi servicii de curierat rapid pentru a transmite dovada inregistratii plangerii. Prin aceasta dovada se intelege documentul primit de la instanta de judecata sau extrasul din portalul instantelor de judecata.

Tot pentru a limita pe cat posibil interactiunea dintre oameni, soferii nu se vor mai putea prezenta la examentul de verificare a cunostintelor pentru redobandirea permisului.

Deasemenea, si cererile pentru restituirea permisului auto vor fi transmise tot prin curier rapid sau e-mail.

Ulterior aprobarii, Guvernul va publica o serie de norme care vor explica in detaliu pasii pe care trebuie sa ii urmeze conducatorii auto aflati in aceasta situatie.

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, toate masurile mentionate mai sus vor fi valabile numai pe perioada starii de urgenta.

Distribuie pe Facebook
mai multe