Peste 800 de soferi au fost amendati de politisti pentru ca nu au acordat prioritate pietonilor

Peste 800 de soferi au fost amendati de politisti pentru ca nu au acordat prioritate pietonilor
In perioada 9-11 august, Directia Rutiera a derulat o ampla actiune care a vizat prevenirea accidentelor rutiere grave, in special cele cauzate de neacordarea prioritatii pietonilor.
Distribuie pe Facebook
Politistii rutieri au suspendat pentru o perioada de 30 de zile permisele auto ale soferilor care nu acordat prioritate. De asemenea, au fost amendati peste 8.000 de pietoni care au fost surprinsi traversand neregulamentar.

"In perioada 9-11 august, sub directa coordonare a Directiei Rutiere - IGPR, peste 2.400 de politisti rutieri au actionat in trafic pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, in special a celor generate de neacordarea prioritatii pietonilor angajati in traversare prin locuri marcate si semnalizate corespunzator sau a celor generate de traversarea neregulamentara.

In timpul actiunii, politistii au aplicat 9.096 de sanctiuni contraventionale pentru diferite nereguli la regimul rutier, dintre care 4.616 pietonilor care au traversat neregulamentar si 844 de conducatorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor", se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 13 August 2012