Politia anunta deschiderea sezonului anvelopelor de iarna. Amenzi de pana la 2.900 de lei daca esti prins fara

Politia anunta deschiderea sezonului anvelopelor de iarna. Amenzi de pana la 2.900 de lei daca esti prins fara
  • A inceput sezonul anvelopelor de iarna obligatorii
  • Legea a intrat in vigoare in 2011
  • Amenda este cuprinsa intre 1.305 si 2.900 de lei
Distribuie pe Facebook

Politia Romana anunta, prin intermediul unui comunicat de presa, ca a inceput sezonul anvelopelor de iarna. Soferii care nu au masinile echipate cu asa ceva risca amenzi de pana la 2.900 de lei si retinerea certificatului de inmatriculare.

Odata cu scaderea temperaturilor in termometre incep sa-si faca aparitia la vulcanizarile auto si soferii care trec la anvelopele de iarna obligatorii.

Prin intermediul unui comunicat de presa, Politia Romania informeaza ca "soferii care circula pe drumuri cu zapada, gheata sau polei trebuie sa aiba montate la masina anvelope de iarna."

Autoritatile mai atrag atentia ca "Chiar si daca drumul este uscat, se pot intalni portiuni unde exista risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceti, chiar si pe distante scurte, daca autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarna."

Legea care ii obliga pe soferi sa isi echipeze masinile cu anvelope de iarna, in situatiile descrise mai sus, a intrat in vigoare in 2011. Potrivit reglementarilor, cei care incalca aceasta legea platesc amenzi usturatoare.

Mai exact, "Amenda este prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni (de la 9 la 20 de puncte amenda, respectiv intre 1.305 si 2.900 de lei) si se va retine certificatul de inmatriculare/inregistrare al autoturismului, eliberandu-se o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie."

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 29 Octombrie 2019