Politia confisca masinile romanilor care muncesc in Italia: iata motivul

Politia confisca masinile romanilor care muncesc in Italia: iata motivul
  • Numai 60 de zile au la dispozitie sa circule liber romanii
  • Amenzi intre 498 si 2848 Euro
  • Masina poate fi confiscata
Distribuie pe Facebook

Codul Rutier din Italia tocmai s-a modificat, iar cei care au de suferit sunt romanii cu automobilele inmatriculate in Romania. Mai multi romani care lucreaza legal in Italia s-au trezit ca politia le ia pe sus masinile detinute la fel de legal.

Legea rutiera din Italia s-a modificat, iar cetatenii straini au de suferit. Evident, printre ei se numara si romanii, in numar foarte mare aflati la munca in peninsula. Noua lege spune clar ca "persoanelor care au rezidenta in Italia de mai mult de saizeci de zile sa circule cu un vehicul inmatriculat in strainatate. Sunt exceptate de la aceasta interdictie anumite cazuri de concesiune in leasing, inchiriere sau in comodat".

Pe scurt, romanii cu rezidenta italieneasca, practic, cetateni italieni, trebuie sa aiba o masina inscrisa in Italia ca sa circule acolo. Daca sunt depistati de politie ca circula cu o masina inmatriculata in alta tara, majoritatea fiind inscrise in Romania, risca o amenda uriasa si confiscarea masinii. Scopul acestei legi este fortarea tuturor persoanelor care lucreaza in Italia sa contribuie si mai mult la taxele si impozitele locale, dar si sa poata fi identificate mai usor.

Au fost mai multe cazuri in ultimele luni de romani lasati fara masina. Politia a vazut numar de Romania, a oprit vehiculul in trafic, a vazut ca soferul are cetatenie italiana de peste 60 de zile, asa ca a acordat amenzi cuprinse intre 498 si 2848 Euro, plus retinerea masinii care a fost dusa pe platforma. Romanii aflati in aceasta situatie au la dispozitie 180 de zile pentru a-si inscrie masinile in Italia.

Evident, romanii sunt inventivi. Altii, care au fost opriti de politie, au aratat documentele romanesti, semn ca sunt in tranzit, nu rezidenti. Si altii au facut contracte de comodat cu alte cunostinte, ca sa demonstreze ca vehiculul nu este pe numele lor.

Distribuie pe Facebook
mai multe