Politisti arestati pentru ca luau mita de la soferii din Bucuresti

Politisti arestati pentru ca luau mita de la soferii din Bucuresti
Peste 30 de politisti locali din Bucuresti, de la sectiile 1 si 3 din Capitala, care se dadeau de la rutiera si opreau fara motiv soferii in trafic, au fost arestati. Se pare ca acestia abuzau de uniforma si cereau spaga de la soferi pe diverse motive. Acum, in acest moment, DGA face perchezitii in cele doua sectii si la locuintele celor 30 de suspecti.
Distribuie pe Facebook
Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) fac, marti dimineata, perchezitii la Sectiile 1 si 3 de Politie din Capitala si la locuintele a peste 30 de politisti, suspectati de infractiuni de coruptie, a declarat pentru MEDIAFAX Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al DGA.
Monica Dajbog a precizat ca actiunea este desfasurata impreuna cu procurorii de la Parchetul Capitalei.
Potrivit unor surse judiciare, politistii de la cele doua sectii sunt in vizorul anchetatorilor de mai multe luni, mai multi ofiteri DGA fiind infiltrati in cele doua sectii.
Politistii sunt suspectati ca au luat mita de la soferi pentru a nu le da amenzi pentru incalcarea regulilor de circulatie, au precizat sursele citate. Acestia au fost monitorizati timp de mai multe luni. Politistii vizati in acest caz vor fi dusi la audieri.

Ce s-a intamplat de fapt? Probabil ca cei de la rutiera au organizat un flagrant, suparati ca li se ia painea de la gura. Cei 30 de politisti de la cele doua sectii 1 si 3 din Bucuresti lucrau impreuna, stiind fiecare ce are de facut. Organizati in echipaje de cate doua persoane, cu Logane de politie, dar pe care nu scrie Politia Rutiera, cu uniforme si veste reflectorizante, ca sa para mai oficiali, politistii se pozitionau in locuri speciale, pe langa intersectii aglomerate. Cand vedeau o neregula, urmareau masina care, de exemplu, nu a acordat prioritate pietonilor, o opreau cu girofarurile, si de aici... doar un pas mai este pana la spaga.

Distribuie pe Facebook
mai multe