Proiectele Gabrielei Firea pentru trafic sunt halucinante: carburant pentru navetisti si masini la comun

Proiectele Gabrielei Firea pentru trafic sunt halucinante: carburant pentru navetisti si masini la comun
  • Carburant pentru navestisti si parinti
  • Biciclete la comun
  • Masini hibride si electrice la comun
Distribuie pe Facebook

Primarul Gabriela Firea este o sursa infinita de idei si proiecte absolut halucinante. Idei care nu vor debloca niciodata traficul, ci vor cheltui bani de la bugetul public. Ultimele idei anuntate in sedinta de azi te fac sa te iei cu mainile de par si realizezi ca Bucurestiul nu are un Primar in adevaratul sens al cuvantului. Ci are la conducere o doamna plina de fantezii hilare.

Foto: Rador.ro

D-na Firea spune ca 80% dintre automobilele din Bucuresti care sunt in trafic circula doar cu o persoana. Ea doreste ca masinile sa fie pline cu 4-5 pasageri, nu unul singur, astfel incat in loc de 10 oameni cu 10 masini separate sa fie 10 oameni cu doar 2 automobile pline. Si pentru asta vrea sa-i stimuleze pe cei care fac pe taximetristii si incarca automobilul cu prieteni, colegi, vecini, astfel incat sa circule mai putine masini in Bucuresti.

Gabriela Firea spune ca vrea sa le dea cate 500 de lei/luna bani de carburant soferilor care circula cu masina plina. Aici s-ar incadra parintii care duc dimineata copilul la scoala si mai iau si 2-3 copii ai vecinilor, in loc ca parintii acestora sa foloseasca alta masina. Sau persoanele care se duc la serviciu si mai iau si un vecin, un prieten, avand masina plina. Tot d-na Firea mai spune ca acest proiect le este dedicat in special navetistilor care locuiesc in afara capitalei, in judetul Ilfov, si care intra in fiecare dimineata in Bucuresti. Pe acestia doreste sa-i stimuleze sa primarul cu niste bani.

Proiectul pilot va debuta cu niste cazuri concrete de institutii de invatamant. Adica vor fi alesi parinti de la anumite scoli, iar parintii care fac dovada ca au facut un "parteneriat voluntar" cu alti parinti si duc mai multi copii la aceeasti scoala, vor incasa pana la 500 de lei, bani de carburant.

Poate intelege cineva cum functioneaza conducerea Primariei Bucuresti? Adica intelege cineva de ce Gabriela Firea si alti consilieri se gandesc la semenea masuri aberante si total lipsite de rezultate, cand solutiile adevarate care pot face diferenta sunt atat de evidente?

De ce sa aruncam bani aiurea pe carburant, cand este imposibil sa controlam daca acei oameni circula singuri sau cu masina plina? De ce sa aruncam banii pe asemenea idei aberante cand exista atatea solutii simple de implementat? De exemplu, de ce nu transformam vechiile sine de tren care traverseaza capitala, in sosele noi? De ce nu revine serviciul de ridicat masini ca sa se elibereze benzile blocate de masini parcate ilegal? De ce nu vine o companie straina, desteapta, specializata pe sincronizarea semafoarelor ca sa se fluidizeze traficul? Si de ce naiba nu-i trezeste cineva pe aia care dorm in izmene la centrul de control si monitorizare trafic???

Un alt proiect care se anunta de un colosal succes este dorinta primarului Firea de a face un serviciu de car-sharing. Adica mai multe masini in trafic. Masini pe care sa le foloseasca lumea in comun, cam cum este cel actual ApeRide cu biciclete de la Pegas. Ceea ce, evident, este o mare tampenie pentru ca nu va face decat sa mareasca traficul si asa aglomerat. Pai cine are deja o masina, de ce sa plateasca sa circule cu un pusa la dispozitie de primarie? Nu se va intampla niciodata. Insa masinile vor fi folosite de cei care nu au propriul automobil, asa ca numarul vehiculelor din trafic va creste.

Un alt proiect la fel de imbecil este dorinta aceluiasi primar de a face un serviciu municipal de transport cu microbuze scolare care sa ii duca pe copii la scoala, cum am vazut in filmele americane cu autobuze galbene. Insa chiar nimeni din primaria aia nu se gandeste ca acei copii sunt lasati la scoala de parintii care se duc la serviciu oricum? Adica daca tu mai arunci niste autobuze si microbuze in trafic, masinile parintilor oricum vor exista in trafic? Nu e ca si cum ii duci tu cu microbuzul si parintii stau acasa. Dar na, e prea greu...

Alt proiect prezentat cu mandrie de d-na Firea se refera la bicicletele electrice. Se doreste implementarea unui serviciu de bike-sharing cu biciclete electrice pentru folosirea in oras. Suna misto, chiar daca asta era un din promisiunile d-nei Firea inainte de alegeri, la fel si cu pistele cu lungimi de sute de kilometri. Ok, dam milioane de Euro pe biciclete electrice, dar pe unde sa circule aceastea? Asa este, nu exista niciun metru de pista pentru biciclete nou facut in mandatul d-nei Firea...

D-na Firea, daca ar fi vrut pana acum sa scape Bucurestiul de trafic, ar fi facut-o de multa vreme. Dar pur si simplu nu vrea acest lucru. Ar fi latit unele bulevarde, ar fi avut o colaborare mai buna cu Politia Rutiera ca sa se elibereze benzile blocate de masini parcate aiurea, ar fi semnalizat mai bine intersectiile ca sa nu mai opreasca tampitii pe banda de facut la dreapta cu verde intermitent, ar fi facut lobby ca Politia Locala sa poata da amenzi celor parcati neregulamentar chiar daca nu sunt la masina, ar fi sincronizat semafoarele, ar fi pus la treaba centrul ala de control care este degeaba, s-ar fi uitat pe harta si ar fi vazut ca sunt sine de tren ce traverseaza orasul, nefolosite de 30 de ani, numai bune de transformat in sosele mari, ar fi facut parcari noi, ar fi transformat trotuarele late in benzi de circulatie, ar fi facut pasarele si pasaje ca sa anuleze niste treceri de pietoni, ar fi regandit sensurile unice, ar fi construit sensuri giratorii noi si cate si mai cate idei fezabile, care au dat rezultate in atatea alte tari si orase... Dar nu, Firea vrea sa arunce cu banii pe carburant si sa creasca si mai mult aglomeratia. Si pe cei care spun ca "duamna" are idei tampite ii numeste hateri si ca sunt anti-bucuresteni. Atat putem.

Distribuie pe Facebook
mai multe