Propunere halucinanta a Gabrielei Firea: biciclistii sa circule pe sina de tramvai. Sinucidere sau solutie buna?

Propunere halucinanta a Gabrielei Firea: biciclistii sa circule pe sina de tramvai. Sinucidere sau solutie buna?
  • Linia de tramvai ar putea fi folosita si de autobuze
  • Bicicletele, legal, pe sinele de tramvai
  • Liniile 1, 16, 32, culoare unice de circulatie
Distribuie pe Facebook

Primarul Bucurestiului, Gabriela Firea, a declarat ca e posibil ca autobuzele sa circule pe linia de tramvai in viitor. In plus, domnia sa a mai spus ca studiaza posibilitatea ca biciclistii sa foloseasca liniile de tramvai ca pe niste piste...

Bucurestiul este orasul experimentelor. Si vrea sa fie mai presus de orice alta capitala europeana. Mai exista undeva in lumea asta sine de tramvai pe care sa circule si autobuzele? Nu. Poate doar pe zone ocazionale, scurte, dar nu poti pune autobuzele, de exemplu pe Stefan cel Mare, sa circule pe mijlocul bulevardului acolo unde merg si tramvaiele.

Autobuzele sunt mai late ca tramvaiele, nu permite ecrtamentul sinelor sa treaca, de exemplu, doua autobuze unul pe langa celalalt. A doua problema o reprezinta statiile de tramvai, acolo unde este imposibil sa pui doua autobuze unul langa celalalt. A treia problema este ca autobuzele strica fundatia si asfaltul de la sine. Tramvaiele se folosesc de sina metalica si de sustinerea lor din pamant, dar autobuzele vor slabi asfaltul, se vor face crapaturi, dupa care toata suprafata de asfalt va fi compromisa. In concluzie, numai sa te gandesti ca ar fi o idee buna sa pui autobuzele la gramada cu tramvaiele este... halucinant.

Tot d-na Firea a spus ca se gandeste sa transforme sinele de tramvai si in piste de biciclete. E vorba de sinele izolate, acolo unde nu au acces si automobilele, cum ar fi liniile 1, 16 si 32, cu culoare unice de circulatie. Pesemne ca d-na Primar General nu s-a urcat in viata ei pe o bicicleta. Nu stie cat de periculos este sa mergi cu o roata subtire, fie ea de motocicleta sau bicicleta, pe o sina de tramvai cand ploua. Cazatura este aproape garantata daca ai mai mult de 10 km/h. Nu mai spunem de faptul ca sinele de tramvai, in multe parti, sunt praf. Asa cum ne arata si urmatorul clip...

Deci, daca le pui gand rau biciclistilor si vrei sa scapi de ei, ii lasi pe sina de tramvai. Pentru ca nu te intereseaza siguranta rutiera. Insa orice om normal la cap, care se gandeste la siguranta si la binele cetatenilor pe care ii conduce, va considera aceasta propunere o gluma proasta.

Tie cum ti se pare aceasta propunere?

Distribuie pe Facebook
mai multe