Rovigneta disponibila pentru 10 sau 90 de zile. Ti se ia talonul daca nu ai rovinieta.

Rovigneta disponibila pentru 10 sau 90 de zile. Ti se ia talonul daca nu ai rovinieta.
  • Pana acum, rovigneta era valabila pentru 7, 30 sau 365 de zile
  • Taxa de drum se scumpeste pentru masinile de tonaj mare
  • Numarul camerelor video care controleaza valabilitatea este in crestere pe strazi
Distribuie pe Facebook

Daca pana acum soferii isi faceau rovigneta pentru o saptamana, o luna sau un an, sau chiar deloc, iata ca acum isi pot face si pentru 10 sau 90 de zile, depinde de nevoi. Decizia este inca in curs de aprobare, dar are toate sansele sa treaca.

Chiar daca in continuare numarul soferilor care nu platesc taxa de drum este mare, cei de la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine au zis ca e cazul sa se trezeasca din somnul de veci si sa minta populatia ca fac ceva. Asa ca au propus un proiect prin care sa putem cumpara rovignete si pentru alte perioade decat cele de acum.

Momentan nu este clara justificarea acestora pentru acest proiect, din moment ce soferii aveau deja la dispozitie perioade apropiate de 7 zile sau 30 de zile, iar pretul unei roviniete valabile 90 de zile se apropie de cel al uneia pentru un an. Se pare ca autoritatile isi doresc doar sa incurajeze soferii sa isi plateasca taxa de drum.

Rovinieta pentru 10 zile va costa 4 Euro, cea de 90 de zile 13 Euro.

O alta noutate consta in oprirea talonului de catre politie, in cazul in care este prins un sofer fara rovinieta. Certificatul de inmatriculare va fi retinut pana cand soferul va achita amenda. Sanctiunea contraventionala pentru conducerea unei masini pe drumuri nationale fara rovigneta este de 250 de lei si ajunge la 4500 de lei in cazul vehiculelor de transport.

Evident, aceasta masura este una complet inutila si fara logica. Certificatul de inmatriculare se confisca numai in cazul in care masina nu corespunde din punct de vedere tehnic. Daca aceasta merge pe drumuri nationale fara sa plateasca o taxa de drum, nu inseamna ca este intr-o stare tehnica proasta. Talonul se retine cand nu ai ITP valabil, nu cand nu ai bani sa dai la stat pentru niste drumuri care oricum nu se repara.

Distribuie pe Facebook
mai multe