Schimbare radicala in Codul Rutier. Soferii acestor masini vor fi obligati sa faca ITP-ul la 6 luni

Schimbare radicala in Codul Rutier. Soferii acestor masini vor fi obligati sa faca ITP-ul la 6 luni
Klaus Iohannis a promulgat, marti, legea privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier.
Distribuie pe Facebook

In consecinta, autovehiculele care desfasoara transport de persoane in regim de taxi, dar si cele care desfasoara activitatile de RENT CAR vor trebui sa efectueze inspectia tehnica periodica la sase luni.

Un alt element de noutate adus de actul normativ promulgat de presedinte consta in posibilitatea efectuarii ITP-ului la vehiculele agricole sau forestiere, la masinile autopropulsate, precum si alte vehicule stabilite prin reglementarile prevazute la art. 1 alin. (2) cu laboratoare mobile din dotarea R.A.R.

De la aplicarea prevederilor noii legi vor fi exceptate atat masinile autopropulsate cu o viteza maxima care nu depaseste 25 km/h, cat si vehiculele lente, vehiculele cu senile, tramvaiele, vehiculele cu tractiune animala.

Actul normativ mai prevede ca examinarea teoretica in vederea atestarii profesionale a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere se realizeaza de catre o comisie de examinare, formata din trei membri, specialisti in domeniul transporturilor rutiere, in conditiile stabilite de autoritatea competenta prin ordin al ministrului transporturilor si infrastructurii.

Examinarea teoretica in vederea atestarii profesionale a lectorilor necesari procesului de pregatire si perfecționare profesionala a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere se realizeaza de catre o comisie de examinare, formata din trei membri, specialisti in domeniul transporturilor rutiere, in conditiile stabilite de autoritatea competenta prin ordin al ministrului transporturilor si infrastructurii, dupa cum se mai arata in noua lege.

Distribuie pe Facebook
mai multe