Taximetristii au fost 'periati' de Politia Rutiera si s-au ales cu permise suspendate

Taximetristii au fost 'periati' de Politia Rutiera si s-au ales cu permise suspendate
  • 11 taximetristi au ramas fara meserie
  • 101 sanctiuni contraventionale
  • 55.000 de lei totalul amenzilor
Distribuie pe Facebook

Politia Rutiera a facut astazi, 26 iulie 2017, o actiune pentru verificarea taximetristilor. Acei soferi cinstiti, onesti, care te iau mereu indiferent de cursa si ora, care nu demult protestau impotriva aplicatiilor de tip Uber.

Miercuri, 26 iulie 2017, intre orele 10:00 si 13:00, agentii de politie din cadrul Brigazii Rutiere, impreuna cu cei de la Politia Economica, Protectia Consumatorului si inginerii RAR, au facut o actiune de zile mari. O actiune care ar trebui sa aiba loc saptamanal, in zile si la ore diferite, pentru curatarea acestei meserii candva onesta, taximetria.

In urma actiunii care a durat numai 3 ore, politistii au adus la bugetul Primariei Generale nu mai putin de 55.000 de lei din amenzi, respectiv peste o jumatate de miliard de lei vechi. In total, 101 sanctiuni contraventionale, majoritatea pentru probleme la automobile, pentru parcare si stationare neregulamentara si pentru nerespectarea regulilor de taximetrie.

Amenda Taxiuri Politie

Dintre taximetristii luati la intrebari, 11 au ramas fara dreptul de a mai utiliza autovehicule de tip TAXI pentru 6 luni, din cauza lipsei autorizatiei valabile. Acestora li s-au retinut placutele de inmatriculare si taloanele masinii. A existat si un caz de taximetrist fals, care a primit dosar penal.

Ne bucura aceste actiuni care, poate, ii mai sperie pe acei taximetristi care nu respecta legea. Fie pentru ca au masini in stare proasta, fie pentru ca nu vor sa ia pasageri pentru diverse curse, fie pentru ca suprataxeaza ilegal. Din pacate insa, ca sa ajungem la o taximetrie curata, asa cum se intampla pe afara, astfel de actiuni sunt necesare la intervale mult mai mici. Iar amenzile crescute, la fel si regulile pentru a te face taximetrist, ca prea s-a facut orice individ cu 4 clase taximetrist...

Poliția Română recomandă tuturor celor care vor sa utilizeze serviciile de taximetrie:

-să apeleze doar la autovehicule autorizate;
-să se informeze asupra tarifelor afișate pe portierele din fața autovehiculului taxi;
-să solicite bonul fiscal la finalul cursei.

Astfel de actiuni vor continua si in perioada urmatoare.

Foto: Politia Romana

Amenda Taxiuri Politie

Amenda Taxiuri Politie

Distribuie pe Facebook
mai multe