Taximetristii si politistii care incalca legea incurca traficul din capitala

Taximetristii si politistii care incalca legea incurca traficul din capitala
  • Semnalizarea a devenit o activitate desueta
  • Taximetristii au propriul regulament rutier
  • Soferii cu limuzine si SUV-uri incalca legea in mod repetat
Distribuie pe Facebook

Un alt film-compilatie cu evenimente rutiere nefericite ne demonstreaza ca soferii din Bucuresti nu sunt deloc educati si disciplinati in trafic. Dar ce pretentii sa ai daca taximetristii, acesti soferi ai transportului in comun in mainile carora ne lasam sa ne duca in siguranta acasa si politistii incalca legea cel mai mult?

Soferi de BMW-uri, Mercedes-uri sau diverse SUV-uri care se cred mai presus de lege si pentru ei nu exista culoarea rosie, linii duble continue sau pietoni am tot vazut. La fel si taximetristii care nu au chef sa astepte la semafor si o iau pe linia de tramvai, peste scuarul statiei si nu acorda prioritate. Mai trist este atunci cand vezi intr-un film ca acesta, sau direct LIVE in trafic, o autospeciala de politie care nu are nici semnale sonore, nici luminoase, incalcand legea flagrant.

Este si cazul acestei masini de politie, careia, din pacate, nu i se vede numarul, ca tare l-am fi publicat in titlu. Politistii sunt atat de smecheri si mai presus decat ceilalti soferi incat nu mai este nevoie sa dea semnal si au impresia ca daca cineva vede masina cu girofar, fie el si stins, ii lasa sa treaca dupa cum li se scoala. Protagonistul nostru care a filmat i-a lasat probabil sa treaca numai pentru a-i inregistra, ca altfel, acesti reprezentanti ai legii nu ar trebui sa primeasca nici urma de respect sau sa fie lasati sa intre in fata. De ce nu or da semnal macar, care este gratis, nici ei nu stiu...

De fapt, acesta este doar un alt clip in urma caruia nu vedem nimic nou. Soferi care conduc haotic, nesimtire la drumul mare, inconstienta si o totala lipsa de respect fata de ceilalti participanti la trafic. Nu zice nimeni ca infrastructura este buna si gandita pentru un asemenea trafic si ca semafoarele sunt bine sincronizate. Totul este o bataie de joc. Insa dragi soferi, macar daca am face niste gesturi marunte in plus, cum ar fi sa dam un semnal banal care nu ne scoate niciun leu din buzunar, poate ca am circula intr-un trafic mai bun.

Distribuie pe Facebook
mai multe