Te-a prins noul CORONAVIRUS cu permisul suspendat? Dovada inlocuitoare se prelungeste din oficiu

Te-a prins noul CORONAVIRUS cu permisul suspendat? Dovada inlocuitoare se prelungeste din oficiu
  • Dovada inlocuitoare se prelungeste din oficiu
  • Decizia a fost luata de Parchetul General
  • Persoanele aflate in aceasta situatie nu mai trebuie sa depuna cerere
Distribuie pe Facebook

Parchetul General a decis ca dovezile inlocuitoare ale permiselor de conducere vor fi prelungite din oficiu. Masura a fost luata pentru a preveni raspandirea noului coronavirus pe teritoriul tarii noastre.

In aceasta perioada pe teritoriul tarii noastre, si nu numai, se practica distantarea sociala. Totul pentru a preveni, pe cat posibil, raspandirea noului coronavirus care pana la aceasta ora a infectat 1.292 de persoane in tara.

Prin Ordonanta Militara nr. 3 din 24.03.2020, autoritatile au limitat circulatia persoanelor iar pentru a evita cozile care se fac, spre exemplu, la ghiseurile de innoire a unor documente eliberate de autoritatile publice, s-a decis prelungirea valabilitatii lor cu 90 de zile.

"Documentele care expira pe perioada starii de urgenta, eliberate de autoritatile publice, pot fi preschimbate intr-un termen de 90 de zile de data incetarii starii de urgenta," reglementeaza art. 12 din actul mai sus mentionat.

Sub incidenta acestui articol intra si permisul de conducere. Dar ce faci daca te-a prins pandemia cu permisul suspendat? Parchetul General tocmai a decis ca dovezile inlocuitoare ale permiselor de conducere vor fi prelungite din oficiu.

Mai exact, persoanele care au dovezi care epira in perioada starii de urgenta nu vor mai trebui sa depuna cereri de prelungire a perioadei de valabilitate.

Toate ordonantele de prelungire vor fi transmise direct catre unitatile de politie competente, fara sa mai fie nevoie de consemnarea prelungirii pe dovada propriu-zisa.

Distribuie pe Facebook
mai multe