Tu stiai: Cum se procedeaza intr-o intersectie cand semafoarele nu functioneaza?

Tu stiai: Cum se procedeaza intr-o intersectie cand semafoarele nu functioneaza?
  • Cum se procedeaza intr-o intersectie cand semafoarele nu functioneaza?
  • Se tine cont de semnalele politistului aflat la fata locului, in primul rand
  • Cand agentul de circulatie lipseste, se iau in considerare indicatoarele
Distribuie pe Facebook

Marti, 25 septembrie. Este sfarsitul programului de lucru, insa "distractia" pe ziua de astazi nu s-a incheiat doar pentru oameni. Inclusiv semafoarele refuza sa-si mai respecte fisa de lucru.

In capat la Vatra Luminoasa, colt cu Soseaua Mihai Bravu, sunt cozi de nedescris. Masini vin continuu din fata, din spate, din stanga, din drepta. Se aplica mai degraba o lege nescrisa a oportunitatii decat ce se spune la carte, in Codul Rutier.

Este doar o situatie concreta cu care se mai confrunta, din cand in cand, soferii bucuresteni. Gasirea unui loc liber de parcare sau evitarea gropilor din asfalt? Toate acestea palesc in comparatie cu traversarea unei intersectii nesemaforizate.

Daca se mai consemneaza si o lipsa a agentilor de circulatie de la fata locului, ei bine... sunt doar doua lucruri pe care le mai poti face. Fie ii multumesti divinitatii ca te-a indrumat pe drumul cu prioritate, fie te rogi ca ceva sa se schimbe curand.

Lasand gluma la o parte si trecand la lucruri ceva mai serioase, fiecare sofer - bucurestean sau nu - este obligat sa tina cont de semnalele politistului atunci cand traverseaza o intersectie ale carei semafoare nu functioneaza. Indiferent de motiv.

In cazul in care acesta nu isi ocupa postul de dirijare a circulatiei inca din prima clipa, atunci indicatoarele rutiere vor prelua atributiile organului. O situatie destul de frustranta cand ai tras paiul cel mic si ai nimerit pe drumul fara prioritate.

Exista, evident, si o serie de factori dinamici, de care se va tine cont indiferent de situatie. Este vorba despre acele autovehiculele cu regim special, echipate cu semnale de avertizare luminoasa si / sau sonora, care au intotdeauna prioritate.

Altfel, in Bucuresti se merge foarte bine si repede, mai ales ca toate semafoarele din intersectii sunt sincronizate, masini care blocheaza prima banda nu ai sa vezi, soferii nu trec niciodata pe rosu, iar pietonii traverseaza mereu regulamentar.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 27 Septembrie 2018