Vrei sa fii soferul meu?

Vrei sa fii soferul meu?
Peste o treime dintre tinerii bucuresteni, cu varsta intre 18 si 30 de ani, au declarat ca au condus macar o data sub influenta alcoolului. La nivel national procentul acestora este de 22%. Tu cand iesi cu masina in oras ajungi sa consumi alcool sub presiunea grupului de prieteni sau esti "soferul de serviciu"?
Distribuie pe Facebook
Legislatia din Romania prevede ca nivelul concentratiei de alcool din sange trebuie sa fie zero pentru a putea conduce. Orice cantitate de alcool consumata creste semnificativ posibilitatea de a fi implicat intr-un accident rutier. Orice sofer bun stie ca, in trafic, conditiile se schimba continuu. Astfel, trebuie sa fii constant in stare de alerta pentru a aprecia corect distanta si viteza. Consumand alcool, capacitatea ta de concentrare scade, claritatea vederii este afectata iar timpul de reactie creste. In plus, urcand la volan sub influenta alcoolului este probabil sa uiti sa iti pui centura de siguranta sau poti avea impresia gresita ca orice manevra, oricat de periculoasa ar fi ea, iti este la indemana. Afla mai multe despre implicatiile sofatului in stare de ebrietate pe DESPRE ALCOOL.

Sa te sui la volan sub influenta bauturilor alcoolice este periculos atat pentru tine cat si pentru pasagerii tai, dar si pentru orice intalnesti in drum, iar toate acestea pot fi evitate pentu ca exista multe alte optiuni. In plus, Brigada de Politie Rutiera supravegheaza permanent arterele rutiere si cunoaste deja bine programul petrecaretilor din cluburi, asa cum ne spune intr-un interviu Comisarul Sef al Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei. De ce sa iti risti permisul? Dar, si mai grav, de ce sa iti risti viata?

Daca nu vrei sa iei un taxi, data viitoare cand iesi cu prietenii in oras ofera-te sa fii "soferul de serviciu". Sigur ti se va intoarce aceasta favoare cu urmatoarea ocazie iar prietenii vor avea incredere in tine sa ii duci acasa. Iar daca tu esti pasagerul, nu uita sa ii multumesti intr-un mod inedit prietenului tau printr-o felicitare speciala, astfel incat sa fii sigur ca te va conduce si pe viitor.

Distribuie pe Facebook
mai multe