LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Volvo XC90

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Volvo XC90
Designul sofisticat ce caracterizeaza aspectul exterior, combinatia de lux si tehnologie de la interior sau gama de motorizari cu adevarat revolutionara, toate aceste detalii transforma noul Volvo XC90 intr-una dintre cele mai spectaculoase optiuni ale segmentului destinat SUV-urilor.
Distribuie pe Facebook

Fan Thor? Noul Volvo XC90 are o surpriza pentru tine!

Noul Volvo XC90 - Galerie Foto

Dezvaluita in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto de la Paris, cea de-a doua generatie a popularului SUV suedez se remarca la nivel de exterior printr-un design sofisticat, ce reuseste sa atraga privirile celor din jur in special prin modul in care au fost trasate LED-urile regasite in dotarea farurilor - mod ce-si gaseste sursa de inspiratie in... ciocanul lui Thor.

Nu vor trece insa neobservate nici capota proeminenta a motorului, grila frontala de dimensiuni generoase, aripile laterale bombate sau stopurile alungite pe verticala, toate aceste elemente vizuale transformand noul Volvo XC90 intr-una dintre cele mai impunatoare aparitii ale segmentului din care face parte.

Pentru cei care pun accentul pe sportivitate, producatorul suedez de automobile ofera cea de-a doua generatie a popularului sau SUV si intr-o versiune R-Design, ce inlocuieste eleganta caracteristica variantei standard cu numeroase detalii sinonime cu agresivitatea absoluta - inclusiv spoilere fata si spate, jante pe 22 inch, volan in trei spite sau pedalier din aluminiu.

Volvo XC90 R-Design

Sa fie cu cinci sau sapte scaune?

Disponibil la vanzare in schimbul unui pret de pornire de 53.400 euro - pret caracteristic pietei din Germania, noul Volvo XC90 este oferit atat intr-o versiune cu cinci locuri, cat si intr-o varianta cu sapte scaune. In functie de alegerea facuta, capacitatea de incarcare a portbagajului variaza intre 310 si 1.947 de litri.

Nu spatiul din belsug reprezinta totusi atractia principala in cazul de fata. Nu, cea de-a doua generatie a popularului SUV suedez impresioneaza la nivel de cockpit in special prin designul panoului de bord, ce incorporeaza un ecran tactil similar unei tablete pentru afisarea tuturor informatiilor vitale.

Lista cu ingrediente magice continua cu schimbatorul de viteze realizat din cristal de catre specialistii Orrefors, oferit alaturi de numeroase insertii de piele fina, accente metalice si ornamente din lemn masiv, sistemul audio semnat Bowers & Wilkins completand meniul interior propus de noul Volvo XC90.

Noul Volvo XC90 - Galerie Foto

O gama de motorizari cu adevarat revolutionara

Spre deosebire de rivalii sai directi de la Audi, BMW, Lexus, Mercedes, Porsche, Range Rover si Volkswagen, cea de-a doua generatie a popularului SUV suedez nu se poate lauda decat cu motorizari de doi litri, in patru cilindri. Asta nu inseamna insa neaparat ca viitorii clienti nu vor avea de unde alege.

Intr-o alta ordine de idei, marea batalie se va da initial intre doua unitati pe benzina si una pe motorina, ce vin la pachet impreuna cu o transmisie automata in opt rapoarte si un sistem de tractiune integrala. Botezat D5, modelul de baza dispune de 225 CP si 470 Nm, consumul mediu de 5.8 litri la 100 kilometri fiind punctul sau forte.

Urmatoarea pe lista, versiunea T6 gazduieste in compartimentul motor un total de 320 de cai putere si 400 Newton-Metri, valori maxime arhisuficiente atat pentru o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 6.9 secunde, cat si pentru o incursiune pana la pragul celor 230 kilometri pe ora. Consumul mediu de carburant este ceva mai piperat in cazul de fata: 7.7 litri la 100 kilometri.

Noul Volvo XC90 - Galerie Foto

Titlul de cea mai interesanta optiune ii revine de departe variantei de top T8, ce combina un propulsor de doi litri supraalimentat nu doar cu o turbina, ci si cu un compresor mecanic. Adaugam in meniu si un motor electric, iar rezultate obtinute sunt... pur si simplu fabuloase: 400 CP si 640 Nm, 0 - 100 km/h in 6.4 secunde, viteza maxima de 230 km/h si, mult mai important de-atat, un consum mediu de numai 2.7 litri la 100 kilometri.

Ulterior, cumparatorii vor avea la dispozitie si un T5 cu 254 CP si 350 Nm, respectiv un D4 turbo de 190 cai putere si 400 Newton-Metri - ce promite un consum mediu de carburant de numai cinci litri la 100 de kilometri.

Concluzia?

Designul sofisticat ce caracterizeaza aspectul exterior, combinatia de lux si tehnologie de la interior, gama de motorizari cu adevarat revolutionara. Nu exista nici un fel de dubiu: noul Volvo XC90 stie cum sa atraga atentia, indiferent de unghiul din care este privit.

Succesul celei de-a doua generatii a popularului SUV este iminent, dovada stand si rapiditatea cu care s-au vandut cele 1.927 de exemplare ale modelului limitata First Edition: 47 de ore.

Sondaj

Noul Volvo XC90 - LIKE ori DISLIKE?

Noul Volvo XC90 - Galerie FotoNoul Volvo XC90 - Galerie Foto

Noul Volvo XC90 - Galerie Foto

In episodul anterior al seriei Like ori Dislike, am dezbatut impreuna noul Jaguar XE. Pentru impresii, pareri si concluzii, click AICI.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (220) Poze Noul Volvo XC90 - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Like ori Dislike DATA PUBLICĂRII: 27 Octombrie 2014