A mai renuntat unul la benzina. AUDI S5 disponibil in premiera cu un motor de 3.0 litri TDI

A mai renuntat unul la benzina. AUDI S5 disponibil in premiera cu un motor de 3.0 litri TDI
  • Audi S5 primeste in premiera un motor diesel
  • Consum mediu de 6.2 litri/100 de kilometri
  • Ajunge in Europa luna viitoare
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile anunta disponibilitatea pe piata din Europa a unui motor V6 diesel de 3.0 litri pentru S5 Coupe si S5 Sportback. Este prima data in istoria marcii cand acest model poate fi comandat cu un motor TDI.

Audi si-a surprins fanii saptamana trecuta, atunci cand a lansat noile S6 si S7 cu un motor diesel sub capota. Acum, un alt model sportiv din gama marcii germane primeste acelasi propulsor diesel, pentru prima data de cand este in productie.

Audi S5 TDI

Este vorba despre S5, disponibil atat in versiune Coupe cat si Sportback. Unitatea V6 TDI de 3.0 litri dezvolta 347 de cai putere si 700 Nm cuplu, astfel ca repriza 0-100 de km/h dureaza 4.8 secunde in cazul lui S5 Coupe si 4.9 secunde in cazul variantei cu patru usi. In ambele cazuri, viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h.

Totodata, noul S5 TDI este echipat cu transmisia automata Steptronic cu opt trepte dar si cu tractiunea integrala quattro.

Audi S5 TDI

Pentru un consum cat mai redus de combustibil si pentru a elimina fenomenul de turbo-lag, Audi echipeaza unitatea diesel cu un sistem mild-hibrid de 48V si cu un compresor electric. In aceste conditii, nemtii declara un consum cu 19% mai mic comparativ cu variantele pe benzina. Concret, consumul mediu ar fi de 6.2 litri/100 de kilometri iar emisiile de CO2 masoara 161 de grame per kilometru.

Audi S5 TDIAudi S5 TDI

Din punct de vedere estetic, noul S5 TDI mizeaza pe aceleasi spoilere cu aspect sportiv, jante din aliaj cu diametrul de 18 inch, blocuri de lumini cu LED si patru terminatii pentru sistemul de evacuare.

Audi S5 TDI

La interior, pasagerii vor regasi scaune fata sport incalzite, un volan din piele, ornamente din aluminiu, sistem audio Bang & Olufsen, instrumentar de bord digital cu display de 12.3 inch si incarcare wireless pentru smartphone.

Audi S5 TDI

Noul Audi S5 TDI ajunge in reprezentantele din Europa in luna mai iar in Germania preturile pornesc de la 65.300 de euro. La fel ca si in cazul lui S6 si S7, pe piata din SUA S5 poate fi comandat in continuare alaturi de unitatea V6 TFSI de 3.0 litri.

Audi S5 TDI

Audi S5 TDI

Audi S5 TDI

Audi S5 TDI

Audi S5 TDI

Audi S5 TDI

Audi S5 TDI

Audi S5 TDI

Audi S5 TDI

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (31) Poze Audi S5 TDI
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 17 Aprilie 2019