A prins ocazia perfecta, asa ca nu a ezitat sa calce pedala. Test de acceleratie cu noul Audi A8 50 TDI

A prins ocazia perfecta, asa ca nu a ezitat sa calce pedala. Test de acceleratie cu noul Audi A8 50 TDI
  • Noul Audi A8 este disponibil la vanzare in doua versiuni de motorizare
  • Varianta 50 TDI quattro tiptronic ofera un V6 TDI de trei litri si 286 CP
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h dureaza, spun germanii, 5.9 secunde
Distribuie pe Facebook

In aceasta configuratie, modelul german de lux ofera o motorizare turbodiesel cu sase cilindri in V si capacitatea de trei litri, care dezvolta undeva in jurul a 286 CP si 600 Nm.

Audi a lansat in vara acestui an o noua generatie a modelului A8. Disponibil la vanzare in schimbul unei sume minime de 90.600 euro, automobilul german de lux este oferit in doua versiune de motorizare.

Varianta de baza 50 TDI quattro tiptronic, prezenta de altfel si in acest test, gazduieste in compartimentul motor o unitate turbodiesel cu sase cilindri in V si capacitatea de trei litri. Valorile maxime numara 286 CP si 600 Nm.

Dupa cum o sugereaza si denumirea ei, masina companiei din Ingolstadt ofera un standard un sistem performant de tractiune integrala. Situatia se repeta in cazul unei cutii automate echipata cu opt rapoarte.

In configuratia 50 TDI quattro tiptronic, cea mai noua generatie a modelului A8 are nevoie de aproximativ 5.9 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. Sau cel putin asa scrie in fisa tehnica publicata de Audi pe propriul website.

O fisa tehnica in care se mai specifica si ca viteza maxima este de 250 km/h. Sau ca... consumul mediu de carburant variaza intre 5.6 si 5.8 litri la 100 km, deloc rau pentru un automobil care cantareste 2.050 kilograme.

Excentand versiunea 50 TDI quattro tiptronic, noul model german de lux mai este comercializat la acest moment si intr-o varianta 55 TFSI quattro tiptronic. Pe scurt, o configuratie care are la baza un V6 turbo de trei litri si 340 CP.

Cuplul maxim se ridica, in cazul de fata, la 500 Nm. Cu o transmisie automata in opt trepte si un sistem de tractiune integrala in standard, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza intr-un timp de 5.6 secunde.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 17 Octombrie 2017