Abia s-a lansat, insa l-au "pus" deja pe Mercedes. Ce modele ale germanilor vor folosi noul 1.3 TURBO de la Renault

Abia s-a lansat, insa l-au "pus" deja pe Mercedes. Ce modele ale germanilor vor folosi noul 1.3 TURBO de la Renault
  • Renault a anuntat la inceputul acestei luni un nou motor
  • Unitatea turbo de 1.3 litri ofera 115, 140 sau 160 CP
  • Propulsorul pe benzina va ajunge si sub capota unor Mercedes-uri
Distribuie pe Facebook

La inceputul acestei luni, oficialii Renault au anuntat debutul unei noi motorizari turbo pe benzina. Dezvoltata alaturi de partenerii Nissan, Mitsubishi si Daimler, unitatea in cauza va ajunge mai intai pe Scenic / Grand Scenic.

Renault incheie in forta anul 2017, producatorul francez de automobile anuntand la inceputul acestei luni debutul unei noi motorizari turbo pe benzina. Este vorba, mai precis, despre o unitate cu capacitatea cilindrica de 1.330 de centimetri cubi, dezvoltata de inginerii companiei din Hexagon alaturi de specialistii Nissan, Mitsubishi si Daimler.

Asa cum anuntam si la momentul respectiv, propulsorul in cauza va ajunge mai intai pe modelele Scenic si Grand Scenic. Sub capota celor doua monovolume, motorul cu pricina va fi comercializat in trei versiuni diferite de putere - 115, 140 sau 160 CP, unele oferite doar alaturi de o cutie manuala cu sase rapoarte, altele disponibile inclusiv impreuna cu transmisia EDC.

Dupa ce va asigura motorizarea automobilelor anterior amintite, unitatea de 1.330 de centimetri cubi va ajunge si sub capota altor produse din alianta Renault - Nissan - Mitsubishi - Daimler. In cazul Mercedes, noul benzinar turbo se va regasi in oferta unor produse precum A-Class, B-Class, GLA si... intr-un mod oarecum surprinzator, chiar GLC.

Sau cel putin asa sustin jurnalistii Automotive News Europe, de la care aflam ca inclusiv ca respectivul propulsor va fi construit la mai multe uzine, in Valladolid (Spania), Sunderland (Anglia) si Koelleda (Germania). Oficialii producatorului german confirmat o parte dintre informatiile aparute in publicatia mentionata anterior, insa au refuzat sa ofere mai multe detalii.

Colaborarea dintre Renault - Nissan si Daimler a inceput in 2010 si s-a materializat cu aparitia in compartimentul motor al modelelor A-Class, B-Class, and GLA a celebrei unitati 1.5 dCi. Parteneriatul dintre cei doi giganti ai industriei auto a mai dus si la completarea gamei de motorizari a lui C-Class cu un 1.6 pe benzina de origine Renault.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 18 Decembrie 2017