Aceasta e sansa ta sa admiri noua Mazda MX-5 din toate unghiurile si pozitiile

Aceasta e sansa ta sa admiri noua Mazda MX-5 din toate unghiurile si pozitiile
  • Noua Mazda MX-5 ni se arata in peste 150 de fotografii interioare si exterioare
  • Roadster-ul japonez ne dezvaluie, de asemenea, si cateva dintre detaliile sale tehnice
  • Startul vanzarilor pe Batranul Continent se va da in luna august, conform niponilor
Distribuie pe Facebook

Cea de-a patra generatie a legendarului roadster japonez ni se dezvaluie astazi in toata splendoarea sa, in peste 150 de imagini interioare si exterioare.

Inainte insa de a parcurge cuprinzatoarea galerie foto, tinem sa reamintim ca noua Mazda MX-5 cantareste cu pana la 100 de kilograme mai putin decat predecesoarea sa.

Altfel spus, cea de-a patra generatie a legendarului roadster japonez "porneste" de la 975 de kilograme (SKYACTIV-G 1.5), greutatea la gol urcand pana la 1.015 kilograme (SKYACTIV-G 2.0).

Si daca am facut ce-am facut si am ajuns la gama de motorizari, atunci tinem sa precizam neaparat ca viitorii clienti vor avea la dispozitie doua propulsoare pe benzina, ambele aspirate.

Noua Mazda MX-5 - Galerie FotoNoua Mazda MX-5 - Galerie Foto

Noua Mazda MX-5 - Galerie Foto

Prima dintre acestea are, dupa cum o sugereaza si denumirea SKYACTIV-G 1.5, o capacitate cilindrica de 1.5 litri (1.498 centimetri cubi, mai exact) si ofera un total de 151 cai putere.

Oferita in compania unei transmisii manuale cu sase rapoarte, unitatea in cauta aduce primii 100 km/h dupa aproximativ 8.3 secunde, acul vitezometrului continuandu-si apoi incursiunea pana la 204 km/h.

Urmatorul pe lista, motorul SKYACTIV-G 2.0 este caracterizat de o capacitate cilindrica de 1.998 centimetri cubi si livreaza - tot prin intermediul unei cutii manuale cu sase trepte, un total de 160 CP si 200 Nm.

In cazul de fata, acceleratia de la 0 la 100 km/h dureaza numai 7.3 secunde, in timp ce viteza maxima a fost limitata la 214 kilometri pe ora. Si consumul mediu de carburant se anunta mai "impresionant" (6.9 l/100 km vs 6.0 l/100 km).

Noua Mazda MX-5 - Galerie FotoNoua Mazda MX-5 - Galerie Foto

Lasand in urma departamentul tehnic, noua Mazda MX-5 ne intampina cu un design simplu, dar totodata remarcabil, care pune accentul pe sportivitate mai mult decat pe orice altceva.

In ceea ce priveste departamentul interior, totul pare sa fi fost creionat pentru un maximum de ergonomie, calitatea ridicata a materialelor folosite reprezentand un alt punct forte caracteristic celei de-a patra generatii a legendarului roadster japonez.

Ca tehnologii notabile avem sistemele de monitorizare a unghiului mort, respectiv de avertizare la depasirea benzii de rulare, dar si faruri adaptive, care trec inclusiv automat de la faza lunga la faza scurta pentru a nu orbi soferul masinii din fata.

Noua Mazda MX-5 - Galerie FotoNoua Mazda MX-5 - Galerie Foto

Noua Mazda MX-5 - Galerie Foto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (165) Poze Noua Mazda MX-5 - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 17 Iunie 2015